71ste Wielerronde van Santpoort

woe02aug20:00woe21:3071ste Wielerronde van Santpoort20:00 - 21:30(GMT+02:00)

Evenementen details

Het is alweer voor de 71 ste keer dat de Ronde van Santpoort wordt gereden. De deelnemers zijn afkomstig vanuit heel het land, waarbij het zwaartepunt in Noord- en Zuid-Holland ligt. Dat Santpoort
populair is onder de Sportklassers komt overigens niet alleen door het vele publiek en de gezellige sfeer, maar ook door de leuke premies die door de mannen zijn te verdienen.

Op de startlijst van medio juli staan al ruim 40 namen, Brian Burggraaf en Noah Langbroek vertegenwoordigen de gemeente Velsen, terwijl Frank Röling (vorig jaar 6 e plaats) en Wouter Lips uit Beverwijk ook aan de streep verschijnen. Titelverdediger Richard de Groot uit Velserbroek heeft zich nog niet aangemeld. Verder ook hier deelnemers uit heel Nederland. Van Haarlem tot en met Warder en van Schagen tot en met Driebergen. En er zullen nog veel inschrijvingen volgen, omdat de ervaring leert dat er door de deelnemers steeds later wordt ingeschreven voor wedstrijden.

Marc Borst die vorig jaar ten val kwam is inmiddels weer hersteld. Hij laat de organisatie weten dat hij weer graag op de fiets zit. Goed nieuws dus, want zijn val vorig jaar zag er lelijk uit. “Mijn nek is nog niet helemaal de oude, maar het is geen belemmering om te kunnen koersen.” Marc heeft nog niet besloten of hij in Santpoort aan de start komt. “Reden is dat ik de dag erna met vrienden naar de Alpen ga om een weekje te fietsen en ik geen risico wil lopen. Al blijft de sfeer tijdens jullie ronde wel trekken. Dus ik denk er nog even over na.”

De renners rijden 50 km. Start en finish aan de Molenveltlaan. Met medewerking van BRC Kennemerland.

Toegang gratis!

Sponsoren: Snackbar Peter en Visser Tweewielers, Dasia Wielersport en Duursport.nl

Meer

Tijd

(Woensdag) 20:00 - 21:30(GMT+02:00)

Locatie

Wielerparcours