Wielerronde - 4e Dames Puntenkoers

woe02aug19:00woe19:45Wielerronde - 4e Dames Puntenkoers19:00 - 19:45(GMT+02:00)

Evenementen details

De Wielerronde Santpoort voor dames is niet zomaar een criterium, maar een puntenkoers! Dat kom je nergens anders tegen in Nederland. Daarmee onderscheidt Santpoort zich van de gewone wielerronden. Doordat er tijdens de koers regelmatig wordt gesprint om punten, ligt het tempo gedurende de hele race bijzonder hoog.

De wedstrijd staat open voor Belofte (club), Belofte (UCI), Elite (club) en Prof-B (UCI). Initiatiefneemster Sanne Kessler is grote drijvende kracht achter deze koers. Zij doet dat voor de Harddraverij Vereniging in samenwerking met het team van BRC Kennemerland. De dames rijden circa 30 ronden, waarbij steeds bij elke even-ronden punten zijn te verdienen. Bij elke sprint krijgen de eerste vier rensters respectievelijk vijf, drie, twee en een punt(en). Indien een renster een ronde voorsprong neemt, krijgt zij 20 punten. Bij de sprint voor de laatste ronde zijn dubbele punten te verdienen. De renster met de meeste punten wint de wedstrijd. Bij een gelijk aantal punten, bepaalt de eindsprint tevens de volgorde van winst. Kortom, een spannende koers waarbij veel kan gebeuren!

Speaker Jannes Mulder uit Steenwijkerwold zal het publiek op de hoogte houden van de tussenstanden, zodat het wedstrijdverloop goed door het publiek is te volgen. Jannes is een van de meest gerenommeerde live-presentatoren van Nederland. Zo is hij bij alle nationale en internationale schaatsmarathons, wieler- en inline skatewedstrijden als spreekstalmeester aanwezig. Deze vierde editie zorgt ervoor dat er steeds meer dames aan de start verschijnen. Nina Kessler en Tessa Dijksman uit Velserbroek staan sowieso aan de start. Verder zijn er deelnames uit alle windrichtingen: Edam, Oostzaan, Leiden, Oegstgeest, Heemskerk, Zwaanshoek, Amsterdam, Utrecht. Meest opvallende deelneemster, nu al, is olympiër Alexandra Ianculescu uit Heereveen. Zij deed mee aan olympisch spelen schaatsen en is van Roemeens Canadese afkomst. Ook wordt uitgekeken naar Charlotte Kool uit Blaricum van het Team DSM-Firmenich.

Alle dames gaan strijden om prachtige prijzen, zoals een Hightea van Landgoed Duin en Kruidberg. Vorig jaar was Tessa Dijksman de gelukkige. Zij liet via social media weten dat zij met haar moeder de bon had verzilverd: “heel gezellige middag en onwijs lekker gegeten.” Verder reserveert de penningmeester € 400 voor premie sprints en zijn er veel prijzen in natura, zoals JBL oortjes, bonnen voor schoonheidsbehandeling, mode-artikelen van Ook-leuk.nl en voor de winnaar een goede fles Champagne Moutardier van Santpoorter Jasper Tasseron. Voor Iedere deelneemster ligt er sowieso een goodiebag aan de streep. Start en finish Molenveltlaan.

Toegang gratis!

Sponsoren: RCM Richard Civiel Management, Landgoed Duin & Kruidberg, Amacx, Dasia Wielersport,
Digitaaleon, Nilo Interior, Magnificent Beautysalon, Nico Ligthart Timmerwerken en M&D Events.

Meer

Tijd

(Woensdag) 19:00 - 19:45(GMT+02:00)

Locatie

Wielerparcours