Tractor Behendigheidsparcours *Nieuw

zon30jul11:30zon15:00Tractor Behendigheidsparcours *Nieuw11:30 - 15:00(GMT+02:00)

Evenementen details

Dit jaar hebben oud bestuursleden Jan Tromp en Ab Kneppers het initiatief genomen om samen met Jeroen van Egmond, Ruud Witteman en huidig bestuurslid Frank van Neste een evenement op te tuigen rondom oude tractoren. Een evenement waarbij tractorbehendigheid en vaardigheden als agrariër langs de meetlat worden gelegd.

Over de vijf proeven waarbij punten zijn te verdienen, wil de organisatie nog niet te veel loslaten. Maar denk aan behendigheid met een aanhanger, hooibalen opsteken en een wipwap. Verder zagen wij de mannen al lopen met melkbussen en emmers water. Hoe het parcours er precies uit gaat zien, zal voor de deelnemers en het publiek ter plaatse duidelijk worden gemaakt.

Tijdens de wedstrijd zullen gelijktijdig meerdere tractoren bezig zijn met hun onderdeel. Voor het publiek is er dan ook veel te zien. Elk onderdeel wordt apart gejureerd. Omdat pas aan het einde van de strijd de uitslagen worden vergeleken en de punten worden verdeeld, zal het gedurende de wedstrijd tot het laatste moment spannend blijven wie de beste is.

Belangrijk is dat deelname alleen open staat voor verzekerde tractoren van minimaal 20 jaar oud en minder dan 75 pk. De bestuurder moet een geldig rijbewijs hebben.

Deelnemers verzamelen zich om 10.30 uur bij de Ruïne van Brederode. Om 11.00 uur vertrekken zij in optocht naar het dorp voor een korte rondrit naar de Weyman Weide (een rondje om de Naaldkerk). Daar wordt om 11.30 uur ingeschreven en zal de indeling bekend worden gemaakt. Om 12.00 uur zal het evenement worden geopend en zullen de eerste behendigheidsritten worden gereden.

Sponsor: Autodemontagebedrijf Rutte

Meer

Tijd

(Zondag) 11:30 - 15:00(GMT+02:00)

Locatie

Ruïne van Brederode