11e Schaak-Kroeglopertoernooi

zat27jul10:15zat17:3011e Schaak-Kroeglopertoernooi10:15 - 17:30

Evenementen details

Let op! Het Schaak-kroeglopertoernooi is verhuisd van de zondag naar de eerste zaterdag van het Dorpsfeest. Hans Kors en Rob de Roode hebben zich vanaf het begin ingespannen om er een mooi toernooi van te maken. En nu dat is gelukt, geven zij het stokje graag door aan nieuw talent uit hun team van schaakvrijwilligers van Schaakclub Santpoort.

Voor wie het nog niet wist, dit toernooi mag zich landelijk meten met de grootste kroegloper toernooien in Nederland. Schakers uit heel Nederland nemen het in duo’s, in zeven rondes met een speeltempo van 15 minuten per persoon per partij tegen elkaar op. Elke ronde schaak je in een andere Santpoortse horecagelegenheid.

De organisatoren benadrukken dat een kroeglopertoernooi een laagdrempelige manier is om een keer aan een schaaktoernooi mee te kunnen doen. “Je kan tijdens de partij een lekker drankje nemen, genieten van de sfeer van het dorpsfeest en daarna nog een gezellig een praatje met je tegenstander maken.” In 2023 bestond 25% van de deelnemerslijst uit thuisschakers. En ook voor dit jaar staan er al veel thuisschakers op de lijst. Dus op deze manier is er ook voldoende tegenstand op eigen niveau. Bovendien zijn er op alle niveaus nog leuke prijzen te winnen. Denk daarbij aan geldprijzen, ratingprijzen en prijzen in natura. Ook is er een jeugdprijs voor het best geklasseerde duo waarbij beide spelers jonger zijn dan 16 jaar.

Vanwege wat wijzigingen binnen de horeca Santpoort, zijn er nieuwe locaties aan het toernooi toegevoegd. Deze worden bij de start in de Wildeman bekend gemaakt. Nieuw dit jaar is dat de prijsuitreiking in de tent van Korf Catering op de Weyman Weide is.

Meedoen? 
Inschrijven via de website van Schaakclub Santpoort
Deelname 20,- per duo

Meer

Tijd

27 juli 2024 10:15 - 17:30

Locatie

Café De Wildeman

Other Events