Footgolf

30jul11:0017:00Footgolf

Evenementen details

Niet te geloven! Binnen enkele seconden (!) na het openzetten van de digitale inschrijving was het 7e Footgolf-toernooi compleet volgeboekt. Zo’n 500 footgolfers vanaf 18 jaar en ouder verschijnen in 53 m/v-teams (record) aan de start. Vaak in gepaste Footgolf-outfit. Voor zover dat is na te gaan, is dit waarschijnlijk één van de grootste footgolf-toernooien ter wereld!

Om zoveel mogelijk spelers te kunnen toelaten, heeft organisator Enrico Does het aantal holes opnieuw uitgebreid tot 35. Deze liggen allemaal verspreid op de leukste plekken in het dorp. Terug van weggeweest zijn de holes bij Landgoed Duin en Kruidberg (met 7 holes), landje van Scholz en de Weymanweide. Andere leuke holes liggen bijvoorbeeld bij de vijver aan de Valckenhoeflaan, bij de IJsboerderij, bij het veldje aan de Santpoortse Dreef langs de JM van Nassaulaan, de Molen en de Wüstelaan bij Restaurant Boschbeek. Voor de toeschouwers is een kaartje met de holes toegevoegd.

Alle teamcaptains zijn op de hoogte gebracht van alle praktische informatie. Verzamelen bij de Weymanweide om 10.45 uur stipt, zodat iedereen daarna om 11.15 uur kan uitwaaien naar zijn of haar eerste starthole. 11.30 uur kan er worden gestart. Om wachttijden bij de holes zoveel mogelijk te voorkomen, moet de volgorde van de holes worden aangehouden. Dat garandeert de meest vlotte doorstroming. Elk team hoeft maar 20 holes (aangewezen) te lopen die meetellen voor hun puntentelling. Meer mag natuurlijk ook, maar hou je aan de volgorde.

Na afloop kunnen de teamcaptains hun scorelijsten afgeven aan de bar van de Wildeman of Café Bartje. Er is geen centrale prijsuitreiking. De captains krijgen bij aanvang een prijs mee voor de beste uit hun team, zodat elk team na afloop hun eigen weg richting het dorpsfeest kan vinden en een eigen feestje kan vieren.

Enkele tips: Kom op de fiets en neem je eigen bal én handdoek mee. Er zijn diverse punten onderweg waar je wat kan eten of drinken. Een biertje voor onderweg is toegestaan maar ruim je rotzooi op! We hebben toestemming om op de mooiste locatie van Nederland te komen. Hou dat zo! Er zijn onderweg genoeg vuilnisbakken. Spreek elkaar aan als iemand vergeet zijn troep op te ruimen, anders loop je het risico om volgend jaar met je team uitgesloten te worden van deelname.

Vragen of opmerkingen? Enrico Does, enricodoes@hotmail.com

Sponsor: Prins Staalhandel.

Meer

Tijd

(Zaterdag) 11:00 - 17:00

Locatie

In en rondom het Dorp