Koffieconcert

31jul12:0014:00Koffieconcert

Evenementen details

Ook tijdens het Dorpsfeest Santpoort kunnen wij de oorlog tussen Oekraïne en Rusland niet negeren. Om die reden staat het Koffieconcert dit jaar in het teken van vrede en verbinding. De musici Maria Nemtsova (piano), Dasha Beltiukova (fluit) en Vitaly Vatulya (saxofoon) hebben een speciaal programma samengesteld, waarin de muziek de boodschap voor vrede bevat. Russische, Oekraïense, Franse en Wit-Russische componisten staan broederlijk bij elkaar.

Maria en Vitaly hebben beide in Nederland gewoond en gestudeerd, gingen terug naar Moskou, maar vluchtten halsoverkop uit Rusland, met onder hun armen twee kleine kinderen, een concertjurk en saxofoons, terug naar Nederland. Jarenlang zetten zij zich in voor het project “Muziek voor Vrede”. Zij brachten concerten in oorlogsgebieden. Maar vanuit Moskou iets voor Oekraïne doen is onmogelijk.

Vanuit de Dorpskerk zullen zij, samen met de uit Minsk afkomstige fluitiste, laten horen dat muziek verbindt. De muziek op hun programma is aangrijpend mooi, maar ook aanstekelijk vrolijk, virtuoos, kleurrijk impressionistisch en vooral heel erg goed uitgevoerd. Zo komt muziek van Chopin voorbij. Hij was door de bezetting van Rusland in Polen een banneling in het buitenland geworden. Maar een vrolijke charleston uit een vrediger tijd staat ook op het programma. Aan het eind van het concert wordt het ontroerende Credo van de vader van Dasha opgevoerd.

Het samen luisteren in de sfeervolle Dorpskerk schept een mooi moment van bezinning en besef dat we dankbaar mogen zijn hier in vrede te leven.  Om daar met elkaar een moment stil bij te staan, zal de sfeer van feestelijkheid alleen maar verhogen.

Paula Blom werkt in deze productie nauw samen met het bestuur van de Dorpskerk Santpoort en de Stichting Cultuur in de Dorpskerk. Vanaf heden liggen 250 gratis kaarten klaar. Deze kunt u ophalen bij Booy Optiek (Hoofdstraat 166) en Nieuwland&Aarts (Bloemendaalsestraatweg 127). Aan het eind van het concert zal een bestuurslid van de Harddraverij Vereniging met zijn hoed klaarstaan om een vrijwillige bijdrage in ontvangst te nemen. Zaal open om 11.30 uur. Het concert is zonder pauze en na afloop wordt u een drankje aangeboden.

Sponsoren: Booy Optiek en Reanda Netherlands Audit Tax & Advisory.

Meer

Tijd

(Zondag) 12:00 - 14:00

Locatie

Dorpskerk Santpoort

Burgemeester Enschedélaan 65, 2071 AT Santpoort-Noord