Viswedstrijd voor de jeugd

,

Ook dit jaar organiseerde de Harddraverij Vereniging in samenwerking met de Hengelsport vereniging Velsen een viswedstrijd voor de jeugd bij de vijver aan de Santpoortse Dreef.

De omstandigheden waren prima. Mooi visweer, pas gemaaide oevers en een rimpelloos water.

De organisatie had weer gekozen voor het vissen in twee leeftijd klassen van 6 t/m 10 jaar en van 11 t/m 15 jaar. Elke deelnemers kon zelf een plek bepalen langs de waterkant en om 09.00uur werd het startsignaal gegeven. Kort daarna werd de eerste vis genoteerd én gemeten, want er was ook een prijs voor de visser die de grootste vis vangt.

Jammer genoeg wilde vis niet of nauwelijks bijten. Bij vele deelnemers bleef een aanbeet zelfs helemaal uit zodat een recordvangst niet tot de mogelijkheid behoorde. Om de vissertjes scherp te houden werden drinken en ijs (Cornetto) uitgedeeld.

Om 11.00 uur konden de tellijsten naast elkaar worden gelegd. In de Jongste klasse was slecht 1 deelnemer die een vangst registratie had te melden dit was Marijn Beum met 6 vissen. Ook wist Marijn de extra prijs van de grootste vis te winnen. Deze was 18 cm.

In de oudste klasse was het wederom Max v Slooten die de eerste plek bezette met 14 vissen. Op de tweede plaats kwam Donny v.d. Kuil met 3 vissen en als derde is Diemo v.d. Horst met 2 vissen geëindigd. Een klein troostprijsje was er voor Jay van Zeelt die 1 visje wist te vangen.

Alle prijzen werden uitgereikt door de heer Henk Wieleman namens de Harddraverij en HSV Velsen.

Alle winnaars kregen een beker met als extra aandachtspunt het uitreiken van de Aart Aarts wisselbeker. Deze viel voor de derde keer ten deel aan Max v Slooten die ook in de twee voorgaande jaren al kans had gezien als winnaar uit de strijd te komen dit jaar mag Max de beker zelfs houden. Als laatste kregen de winnaars nog een enveloppe namens de sponsoren en werden alle deelnemers door de aanwezige fotograaf op de gevoelige plaat vastgelegd.

Hengelsport Vereniging Velsen willen de deelnemers bedanken voor hun sportieve inzet en ook natuurlijk hun achterban voor hun belangstelling van hun kind of kleinkind. Daarnaast een woord van dank aan de heer Wieleman van de Harddraverij voor het weer mogelijk maken van dit evenement,  de heer L. Noordzij voor zijn voorbereiding namens de HSV Velsen, de heer N. Noordzij en de heer P. Gorter voor hun jaarlijkse bijdrage als telmeester en als laatste onze radiospeaker de heer Hans Voorting.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *