‘Pole position’ voor Rick Wester in eindstrijd Rabobank Pikeursprijs van de IJmond

Dutch Buitenzorg was de absolute verrassing tijdens het NK Kortebaan in Nootdorp, twee dagen later –op donderdag 11 augustus– was het paard met zijn 74-jarige pikeur Andries van der Blonk ook in Beverwijk glansrijk de beste. De finale vormde een regionaal getint hoogtepunt van de kletsnatte harddraverij op de Breestraat: de 2e prijs was voor Caroline Aalbers met Cato van Egmont, de ontketende merrie van de Vrienden van Wijk aan Zee. In de kop van het klassement om de Rabobank Pikeursprijs van de IJmond waren de verschuivingen klein. Rick Wester (1e en 3e in IJmuiden, gedeeld 5e in Santpoort), schopte het met Fiducia LJD weer tot de derde omloop en verstevigde zijn koppositie. De top-4 van Beverwijk had in IJmuiden en Santpoort vrijwel geen punten gescoord en vormt dus nog geen directe bedreiging voor Wester.

In het pikeursklassement van de IJmond blijft Rick Wester dus aan de leiding met 29 punten. Hij vergrootte zijn voorsprong op nummer 2 John de Leeuw (21 punten) iets. John Dekker, die net als Wester 4 punten scoorde, volgt daar direct onder met 20 punten. Zij hebben beiden nog alle gelegenheid om Wester te achterhalen.

Sytske de Vries, de jonge winnares van Santpoort, en ‘senior’ Andries van der Blonk staan gedeeld 4e met elk 15 punten. Om nog aanspraak te maken op de Rabobank Pikeursprijs van de IJmond –naast een fraaie trofee ook een geldprijs van € 1.000– zullen zij ten minste moeten winnen óf met twee sterke paarden aan de start verschijnen. Met twee paarden kunnen ook Jaap van Rijn, Rob de Vlieger en Caroline Aalbers in theorie nog voldoende punten scoren om met de Pikeursprijs aan de haal gaan.

De race om de punten wordt donderdag 1 september beslist op de Marquettelaan, waar de winnaar ’s avonds de prijs ook meteen krijgt uitgereikt in Château Marquette.

Top-10 klassement ‘Rabobank Pikeursprijs van de IJmond’ na 3 van de 4 draverijen:

1 Rick Wester 29 pt.
2 John de Leeuw 21 pt.
3 John  Dekker 20 pt.
4/5 Sytske de Vries & Andries van der Blonk, elk 15 pt.
6 Jaap van Rijn 14 pt.
7 Rob de Vlieger & Caroline Aalbers, elk 13 pt.
9/10 Aad  Pools & Finn  Verkaik, elk 11 pt.

Bron: http://harddraverijverenigingheemskerk.nl/

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *