Opening Kermisterrein basis Nostalgisch weekend Santpoort

,

Gezamenlijk optreden van Harddraverij, Winkeliers en Horeca

Ter gelegenheid van het 80-jarig bestaan van de Harddraverijvereniging Santpoort en Omstreken wordt er van vrijdag 30 september tot en met zondag 2 oktober een Nostalgische kermis georganiseerd. Er zullen ruim 20 nostalgische attracties naar Santpoort komen! Burgemeester Frank Dales zal tevens de officiële opening van het kermisterrein verrichten. Daarnaast organiseren de Winkeliers en Ondernemersvereniging Santpoort (Puur Santpoort) een gezellig Foodevent. De Horeca zet een historische fiets en wandeltocht uit rondom het dorp en zorgt voor livemuziek. Kortom, alweer een weekend vol activiteiten.

Hoewel het kermisterrein van de Harddraverij Vereniging afgelopen Dorpsfeest Santpoort reeds dienst heeft gedaan, was er nog niet eerder een formeel moment waarbij de grondruil met de Gemeente Velsen werd bezegeld. Op vrijdag 30 september zal Burgemeester Frank Dales de ingebruikname van het kermisterrein officieel openen. Om de feestelijkheden kracht bij te zetten zal op vrijdag de Nostalgische kermis om 14.00 uur open gaan. Zo’n twintig attracties, waaronder natuurlijk een draaimolen, poffertjeskraam, swing mill, zweefmolen, schuitjesschommel, rups, hobbelende geit, spookhuis en botsauto’s. Om 17.00 uur zal de officiële opening door de Burgemeester in de Poffertjeskraam worden gehouden. Iedereen is daarbij welkom. Op vrijdag draait de kermis door tot 24.00 uur.

Zaterdag 1 oktober
Ook op zaterdag is de kermis van 14.00 tot 24.00 uur open. Dan sluiten ook de Winkeliers en Ondernemersvereniging Puur Santpoort én Stichting Horeca Santpoort zich aan bij de feestelijkheden. Zij organiseren op zaterdag een familiair en dorps Foodevenement. Denk daarbij aan een gezellig muziekje, picknickbanken op het nieuwe pleintje bij de ingang van het kermisterrein, die vanaf 17.00 uur ook midden in de Hoofdstraat zullen worden neergezet. Ook zullen de winkeliers voor hun winkel kraampjes plaatsen met foto’s, spelletjes, producten e.d. inhaken op de tijd van toen.

De Horeca (De Wildeman, Bartje, Ramsis, Het Palet en De Meierij) organiseren op zaterdag een wandeltocht langs de nostalgische plekjes van Santpoort, waarbij ook de genoemde etablissementen zullen worden betrokken voor een versnapering. Meer bijzonderheden over vertreklocaties en tijden volgen later. Vanwege de feestelijkheden zullen bij de verschillende horecagelegenheden binnen livemuziek ten gehore worden gebracht.

Zondag 2 oktober
Op zondag draait de Nostalgische kermis van 14.00 tot 22.00 uur. Het Foodevenement van Puur Santpoort is dan ook weer in bedrijf. Wederom met muziek, maar met veel meer tafels en banken op de straat. De Hoofdstraat wordt dan vanaf de Vluchthovenstraat tot de rotonde de gehele dag afgesloten.

Op zondag organiseert de Horeca geen wandeltocht, maar een fietsroute langs de nostalgische plekjes van Santpoort. Tevens zult u bij een aantal horecazaken livemuziek aantreffen.

Aan het eind van de middag, vanaf 16.00 uur, worden de deelnemers aan de “Ride for Malawi” feestelijk binnengehaald. Dat gebeurt bij Café Bartje. De fietsers vertrekken op 23 september uit San Sebastiaan en komen via een tocht van 1448 lange kilometers over de Pyreneeën en langs de wilde Frans Atlantische kust terug naar Santpoort. Het team dat bestaat uit Mark Schoorl, Martijn de Vries, Reinier Rutte, Aris Blok, Ron Spierenburg, Eric van der Does, Frank Schaap, Regionaldo Koning, Stan Hol Horeman, Arthur Snoeks, Peter Braam en enige vrouw in de groep “iron woman” Kim Petit. De technisch ondersteuning doet Jacko Tesselaar van Rijwielhuys Santpoort. De opbrengst van de sponsortocht is bestemd voor Malawi en wordt gebruikt om daar de leefomstandigheden te verbeteren.

Fietsen en parkeren
Om de activiteiten goed bereikbaar te houden, wordt er achter het kermisterrein een fietsenstalling neergezet (zelfde plek als bij Dorpsfeest). Het is dan namelijk verboden om de fiets in de Hoofdstraat neer te zetten. Auto’s kunnen dat weekend tijdelijk gratis op de Weymanweide worden geparkeerd.

 

 

37 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *