Nostalgisch weekend; mis het niet!

Komend weekend belooft een memorabel weekend te worden in Santpoort. Harddraverij, Horeca, en Winkeliers Puur Santpoort organiseren een feestelijk weekend, waarbij de bezoekers gaan genieten van allerlei activiteiten, eten en drinken met een nostalgisch karakter. Het enthousiasme binnen het dorp werkt aanstekelijk. Oproepen op facebook om verkleed te komen zijn reeds gesignaleerd.

Op vrijdag draait de nostalgische kermis vanaf 14.00 uur op volle toeren met zo’n twintig attracties, waaronder een draaimolen, poffertjeskraam, swing mill, zweefmolen, schuitjesschommel, rups, hobbelende geit, spookhuis en botsauto’s. Om 17.00 uur trappen Bas Kuntz (Harddraverij) en Burgemeester Frank Dales af door de grondruil tussen Gemeente Velsen en Harddraverij te bezegelen. Iedereen is welkom bij dit officiële momentje. ’s Avonds hebben de diverse restaurants hun menu aangepast (“Santpoort aan tafel”) en/of livemuziek in huis gehaald. De kermis is tot 24.00 uur open.

Wie op zaterdag door het winkelgebied loopt, treft “kraampjes van toen” aan. Winkeliers presenteren producten en activiteiten uit grootmoeders tijd. Het nieuwe pleintje voor de ingang van de Kermis in de Hoofdstraat wordt in de middag ingericht als een nostalgische Foodmarket met heerlijke hapjes van plaatselijke winkeliers. Natuurlijk zijn daar ook biertjes, wijntjes en frisjes te koop. DJ Paul zorgt voor de muziek. Sluit gezellig aan bij de picknick tafels die daar staan.

Op zaterdagmiddag organiseert de Horeca een Wandeltocht van tien kilometer langs de nostalgische plekjes van Santpoort. Starten kan vanaf 12.00 uur. Kies zelf maar uit waar u start; bij Bartje, ‘t Palet, Meierij, Wildeman of Halve Maan. Deelname is gratis en er worden langs de route diverse hapjes geserveerd. ’s Avonds kunt u bij de horecagelegenheden culinair in de watten laten leggen. Zij komen, allemaal in hun eigen stijl, met een bijzondere kaart en met bijpassende livemuziek. De kermis is open tot 24.00 uur.

Op zondag is de nostalgische Foodmarket voor de ingang van de kermis opnieuw in bedrijf. Wederom met bier, wijn en fris én muziek van DJ Paul, maar nu met veel meer tafels en banken op straat. De Hoofdstraat wordt dan vanaf de Vluchthovenstraat tot de rotonde afgesloten. Daarnaast zijn veel winkels geopend in Santpoort (Koopzondag).

De Horeca organiseert een fietstocht van 50 km. Start om 12.00 uur bij de Meierij. Onderweg serveren diverse herbergiers een hapje. Deelname is gratis. Aan het eind van de middag, vanaf 16.00 uur, worden de deelnemers aan de “Ride for Malawi” feestelijk binnengehaald. Dit gebeurt bij Café Bartje. De nostalgische kermis is zondag tot 22.00 uur open.

Inschrijven of aanmelden voor alle activiteiten is niet nodig. De gezamenlijke actie van de organisatoren is er vooral op gericht om de gastvrijheid, samenhorigheid en gezelligheid in Santpoort te benadrukken. Een mooi moment om het seizoen op een bijzondere manier met elkaar af te sluiten.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *