Sytske de Vries zorgt voor geweldige stunt in Santpoort

Sytske de Vries heeft donderdag voor een stunt van jewelste gezorgd in Santpoort. De 23-jarige leerlingpikeur reed voor het eerst op de kortebaan en greep direct de winst met de ontketende Zero Option Lane. Obelix West en John Dekker grepen het zilver voor de verrassende Chubby Bobber (Jaap van Rijn) en Quiz de Ginai (Ruud Pools).

Elke kortebaanliefhebber weet het. Als Zero Option Lane zijn dag heeft, is er geen houden aan voor de concurrentie. In het huidige seizoen had de ruin uit de stal van Hugo Langeweg wel goede vorm getoond, maar elke keer op het beslissende moment was de pijp leeg. Omdat Zero Option Lane in 2016 meer dan 1.500 euro had verdiend, moest zijn vaste pikeur Lindsey Pegram plaatsmaken voor een leerling. Sytske Vries nam het over, een leerlingpikeur zonder ervaring op de kortebaan die vooral actief is in het montégenre (op het zadel).

Dat Zero Option Lane uitgerekend in Santpoort met De Vries zo’n ongekende superdag kende, was voor de duizenden toeschouwers op de Hoofdstraat een genot om te zien. Hoewel de meeste bezoekers op andere paarden hadden ingezet, juichten zij hartstochtelijk voor de outsider. Gedragen door het publiek overbrugde de ruin steevast snel de handicap van vijf meter in het startvak om vervolgens met grote voorsprong de finish te bereiken. De concurrentie had geen schijn van kans.

Speels gemak
Obelix West, de ruin die vorig jaar de kortebaan in Beverwijk won, had met speels gemak de finale bereikt maar had niets in de melk te brokkelen tegen de uiteindelijke winnaar. Chubby Bobber en Jaap van Rijn hadden verrassend de halve finale gehaald. Hierin ging de ruin echter twee keer in galop. In de troostfinale was de combinatie vervolgens te sterk voor Quiz de Ginai en Ruud Pools.

Titelverdediger Zenito Hanover sneuvelde al in de tweede omloop tegen Moni Maker met John de Leeuw. Ook favoriet Tamburini kon vroeg naar huis. In de derde omloop was Zero Option Lane een maatje te groot. Bijzonder was de omzet bij de totalisator. In totaal zetten de Santpoorters ongeveer 117.000 euro in, opnieuw een landelijk record.

Bron: Hilgersom tekstproducties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *