Kortebaan Santpoort: Nieuw talent tegen gevestigde orde

De kortebaan van Santpoort, donderdag op de Hoofdstraat, lijkt donderdag een strijd te worden tussen nieuw talent en de bekende favorieten. De nummers één en twee van vorig jaar, Zenito Hanover en Tamburini, zijn er opnieuw bij. In totaal komen er 28 paarden aan de start. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt om 13.30 uur.Tamburini met pikeur Jan Thijs de Jong is op papier de favoriet. De ruin werd vorig jaar tweede, werd ook dit seizoen al twee keer tweede en won tijdens zijn laatste start in Stompwijk. De kansen op een tweede overwinning op rij van Zenito Hanover zijn kleiner. De vijftienjarige veteraan moet tegenwoordig vanwege zijn winsom met een leerlingpikeur op pad. Met Thomas Bos is de troef van Stal Assendelft vooralsnog niet succesvol.

Grote namen


Aan de start, op de ongetwijfeld bomvolle Hoofdstraat, komen ook enkele grote namen die van start gaan met een handicap van vijf meter. Attila en Ruud Pools is voor veel Santpoorters bekend. De ruin won de kortebaan in 2011 en 2012. Viva’s Limburgia is de grootverdiener van het circuit en won in totaal maar liefst zestien kortebanen in zijn carrière. Ook Iper Flying, Andrea Swagerman en Zero Option Lane hebben hun sporen meer dan verdiend in het sprintwerk.

Maar liefst zes paarden maken hun debuut in Santpoort. Snap Lomomba is daarvan het meest interessant. De Deense hengst is de nieuwe aanwinst van Stal de Groningers. Initiator Michel Roggen is dit seizoen dominant met zijn paarden in het kortebaancircuit. In totaal wonnen zij maar liefst negen van de dertien kortebanen. Ook paarden zoals Tador Try en Quiz de Ginai, die onlangs hun debuut maakten, zijn kansrijk.

Meer informatie
Bekijk de gehele voorbeschouwing, inclusief tips, HIER

Bron: Hilgersom Tekstproducties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *