Nieuws uit Dorpsfeest-Santpoort 2024

Het bestuur van de Harddraverij Vereniging Santpoort en Omstreken is druk met de voorbereidingen van de 265ste editie van het Dorpsfeest-Santpoort. Van zaterdag 27 juli tot en met zaterdag 3 augustus 2024 staat het dorp weer bol van de activiteiten voor jong en oud. Hier alvast de highlights, het programma op hoofdlijnen en aanmeldinformatie voor de verschillende evenementen.

Het thema “Veiligheid” loopt als een rode draad door onze organisatie. Het bestuur is trots dat zij al meer dan 50 (!) jaar gebruik kan maken van het enthousiasme en inzet van het Hekkenteam. Vandaar staat deze editie van het Dorpsfeest Santpoort in het teken van ’50 jaar gehekt!’

Dit komt ook tot uiting in het Dorpsfeest-programma. Op diverse momenten zal het Hekkenteam in het zonnetje worden gezet. Hoogtepunt is een nieuw onderdeel op de zondag, dè dag waarop elk jaar een ander publieksevenement op de agenda wordt gezet. Dan zal een “Hekkenthon” worden georganiseerd door oud-leden van het Hekkenteam. Wat het evenement precies inhoudt, houden wij nog even stil. Maar dat het om een oogstrelend event gaat, waar deelnemers worden uitgedaagd “iets” met hekken te doen, ligt natuurlijk voor de hand. Vast en zeker een combinatie van de Sterkste en de Behendigste van Santpoort.

De officiële opening op zaterdag zal dit jaar meer allure krijgen en rond 12.30 uur plaatsvinden in de ring van het Concours Hippique. Bas Kuntz, voorzitter Harddraverij Vereniging Santpoort & Omstreken, zal dan een openingswoordje houden, als aftrap van de 265ste editie van het Dorpsfeest.

Omdat de Bierproeverij haar 10-jarig jubileum viert, wordt extra ruimte in het programma vrijgemaakt, zodat meer mensen kunnen deelnemen. Op zondag 28 Juli kan in de middagshift van 12.30 uur tot 16.00 uur worden geproefd. De avondshift begint al om 17.30 uur en duurt tot 21.00 uur.

Het Kroegloperschaaktoernooi verhuist van de zondag naar de eerste zaterdag. Leuk om te melden is dat er verschillende nieuwe schaaklocaties zijn toegevoegd en de prijsuitreiking verhuist naar de Tent op de Weyman Weide.

Aanmelden en of meedoen?

Bekijk hier het programma van 2024. Aanmelden voor of meedoen aan een evenement? Bezoek de inschrijfpagina.