Kroegloper schaaktoernooi zondag 2 augustus 2015

In 2012 bestond SC Santpoort 75 jaar, toen ontstond het idee voor een Kroeglopertoernooi tijdens de feestweek! Schakers die in duo’s op verschillende locaties het opnemen in 7 ronden 15 min. p.p.p.p. tegen andere duo’s wat na een aantal ronden, (indeling na-ijlend Zwitsers) vanzelf gelijkwaardige tegenstanders oplevert. Het bleek zo’n succes, “elk jaar meer dan 100 deelnemers” dat we dit jaar voor de 4e keer op rij weer de organisatie op ons nemen, zondag 2 augustus is het weer zover, volgend jaar dus een lustrum!

In de eerste plaats is dit toernooi voor de schakers van Santpoort en uiteraard is het een enorme promotie voor Santpoort en voor het schaken in het algemeen! We zijn blij en dankbaar dat we onder de vlag van Harddraverijvereninging Santpoort mee mogen doen. Harddraverijvereninging Santpoort is inmiddels ook heel blij met de schakers, die op de eerste zondag tijdens de feestweek een vast onderdeel is geworden. Ze zijn onder de indruk en wij zelf trouwens ook, dat op zondagmorgen de schakers, de afgelopen jaren meer dan 100 man (en een enkele vrouw) zich verzamelen op het terras van de Wildeman waar zowel de start als finisch is. Voorzitter Bas Kuntz van de Harddraverij zal het evenement openen en Rens Hagen ook van de Harddraverij zal na afloop de prijzen uitreiken!

Inmiddels hebben zich nu al meer dan 20 duo’s aangemeld, waarvan 11 leden van SC Santpoort en verder van 15 verschillende Schaakverenigingen en een aantal huisschakers. Mede door het hoge prijzengeld doen er vaak bekende schaakgrootmeesters mee, dit jaar heeft de lokale Grootmeester David Klein zich aangemeld. Santpoorter de kersverse FM Ilias van de Lende heeft zich samen met Wim Laurens Gravemaker aangemeld. In 2012 waren de winnaars oud Santpoorter FM Michael Admiraal & Blom, in 2013 Bezemer & Timmermans en in 2014 oud Santpoorter IM Piet Peelen en oud Nederlands kampioen en grootmeester Dimitri Reinderman!

Hoewel het prijzengeld een leuke motivatie is om mee te doen, gaat het er toch vooral om, om er een sportief toernooi en een gezellige dag van te maken. Doordat er ook prijzen zijn tot elo 1950 en elo 1650 gaan er meer dan 11 duo’s met een prijs naar huis. Na afloop kan er voor 10,00 extra o.a. heerlijke sate gegeten worden bij Laantje in de tuin, wat overdag ook een locatie is voor de schakers, andere locaties zijn Dingespoort, Cafe Bartje, Ramses, Wildeman en de 2 chinees restaurants Manor en Chen Tong Kong.

Wij hopen u allen op zondag 2 augustus als deelnemer of als toeschouwer te mogen begroeten.
U kunt zich inschrijven voor 20,00 per duo op onze website of stuur een e-mail Kroeglopertoernooi@schaakclubsantpoort.nl of mobiel Hans Kors 06-40348275.
Organisatie Hans Kors, Rob de Roode en Gerard Swier

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *