Snel inschrijven voor Tiende ‘7’

Slechts 400 startnummers hardloopcriterium 7 van Santpoort

Op woensdag 5 augustus staat als onderdeel van het Dorpsfeest Santpoort de jubileum editie van de 7 van Santpoort op het programma. Een uniek hardloopcriterium van zeven kilometer over het bekende wielerparcours van 1000 meter rondom de Santpoortse kerk. Vanaf nu kan er via internet worden ingeschreven. Liefhebbers moeten opschieten want er is een limiet voor maximaal 400 deelnemers voor de tiende 7.

Voor de tiende keer staat het unieke hardloopfeest op het programma: Een parcours van 1 km wat meerdere keren wordt afgelegd. Om het voor de deelnemers leuk en veilig te houden stelt de organisatie een limiet aan het aantal deelnemers. Meer dan 400 mogen er niet meedoen aan het unieke loopcriterium. Niet alleen voor Santpoortse ingezetenen, die elke ronde hartstochtelijk worden aangemoedigd, ook de (regionale) topatleten zijn wel ‘’in’’ voor wat rondjes om de kerk.

Vooraf aan de 7 van Santpoort vindt wederom de Jeugdloop over 1 kilometer (één ronde) plaats. De 7 van Santpoort is een recreatieloop, maar voor de eerst aankomende is er de legendarische 7 van Santpoort-bokaal. Een bokaal uit 1907 die is opgedoken uit de harddraverij-archieven. De eerste atleet die de bokaal zeven keer wint, mag hem houden. Tevens zijn er prijzen in zowel de Jeugdloop als de 7 van Santpoort voor de snelste Santpoorter en Santpoortse.

Afgelopen jaar won Amsterdammer Yoshi Groen de felbegeerde bokaal. Bij de vrouwen won de Santpoortse alleskunner (sterkste, schaatsen, hardlopen) Marleen De Kroon voor de tweede keer ‘’haar 7’’. Snelste Santpoorter vorig jaar was sportleraar Joost van het Kaar. Bij de jeugdloop wonnen Rosalie Breems en Stijn van der Giessen (ook snelste Santpoorter), snelste Santpoortse meisje was Minke Bultje.

Net als alle eerdere edities gebeurt de tijdregistratie van alle deelnemers door middel van de Racetimer-chip in het startnummer en zal ook de extra premie voor de snelste eerste ronde weer klaar liggen. Vanzelfsprekend wordt het enthousiaste en vakkundige commentaar bij de ‘’7’’ weer verzorgd door Theo Koster en Jan van der Meulen, de opperspreekstalmeesters van het dorpsfeest.

Het hardlopen vindt plaats voorafgaand aan de wielerkoers. De jeugdloop start om 18.30, de 7 van Santpoort start op prime time om 19.00.Voor de supporters is er hoe dan ook veel te genieten; zij zien hun held/heldin maar liefst zeven keer voorbijkomen. Digitaal inschrijven kan vanaf nu via de inschrijfpagina. Wees er snel bij!

 

Heb je een vraag? Stuur dan een mailtje naar santpoort@sportconnection.nl

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *