Steenwerpen

maa31jul14:00maa17:00Steenwerpen14:00 - 17:00(GMT+02:00)

Evenementen details

Het spel is zò simpel dat het door iedereen leuk wordt gevonden! Bij Steenwerpen mogen deelnemers proberen om met een kei een dobbelsteen van een paaltje te gooien. Wie het lukt, mag het aantal ogen bij het puntentotaal optellen van zijn team. Gooi je de dobbelsteen eraf zonder dat het paaltje omvalt, dan tellen de punten dubbel. Er wordt gespeeld in teams van vier personen.

Het is waanzinnig leuk om te zien hoe groot en klein, jong en oud samen spelen. Hele families en vriendengroepen nemen het in een ongedwongen sfeer tegen elkaar op. En de locatie is super! Midden in de groene long van Santpoort. Nieuw dit jaar is dat de beste spelers met de hoogste score het in een publieke finale tegen elkaar mogen opnemen. Daar wordt beslist wie uiteindelijk de prijzen ontvangt.

Toch twee belangrijke puntjes van aandacht. Het succes kent ook een keerzijde. Gezien de te verwachte opkomst, doen wij een oproep voor samenhorigheid. Speel indien nodig met meerdere teams op één baantje, zodat niemand teleurgesteld raakt. Wees gastvrij naar andere teams, en nodig (onbekende) individuele spelers uit om mee te doen, ook al speel je al jaren met een vast team. Heb een “Blik voor elkaar”.

Het tweede punt heeft te maken met de horeca van Korf Catering. Het is eigenlijk van de gekke dat het door hen opgebouwde terras binnen mum van tijd uit elkaar wordt getrokken door mensen die ook nog eens ruimschoots eigen catering meenemen. Als organisatie vinden wij dat gênant. Houd dus ook rekening met de belangen en spullen van de cateraar. Neem indien nodig eigen stoeltjes mee, zodat het terras kan worden benut waarvoor het bedoeld is.

Om te voorkomen dat teams al vroeg komen om een baan te claimen terwijl de opbouw nog niet klaar is, gaat het hek ook dit jaar pas om 13.00 uur open. En om het land weer tijdig schoon te kunnen opleveren aan de familie Scholz gaan de hekken om 18.00 uur weer dicht.

Deelname gratis. Ter plaatse inschrijven.

Sponsoren: Bouw- en aannemersbedrijf Van Schooten.

Meer

Tijd

(Maandag) 14:00 - 17:00(GMT+02:00)

Locatie

Landje van Scholz