Kwalleballen

zat03aug12:00zat16:30Kwalleballen12:00 - 16:30

Evenementen details

Het fotogenieke Kwalleballen is inmiddels een sterk onderdeel van de laatste zaterdag. Samen met de Rugbyclub The Smugglers uit Velserbroek is het rugby-spel vertaald naar deze Santpoortse Kwallebal-variant met veel water en zwarte grond. Op een blubberig veld moet een gemengd team de kwal (natte jute zak) in de waterput van de tegenstander zien te krijgen. Hierbij mogen tegenstanders op bijna alle mogelijke manieren worden tegengehouden.

Een wedstrijd duurt 9 minuten en wordt door twee teams van 5 spelers gespeeld. Tijdens de wedstrijd mag er zoveel gewisseld worden als nodig is (max twee wisselspelers). Zoals bij de laatste editie reeds aangekondigd, wordt er alleen gespeeld met gemengde teams. Het spel is voor mannen én vrouwen. Een team moet minimaal uit 5 en maximaal uit 7 spelers bestaan. Deze gemengde teams bestaan uit minimaal 3 vrouwen en maximaal 4 mannen, waarvan steeds minimaal 2 vrouwen in het veld zijn. Een team kan dus ook uit alleen vrouwen bestaan.

De organisatie houdt er bij de indeling van het wedstrijdschema zoveel als mogelijk rekening mee dat gelijkgestemde teams het tegen elkaar opnemen. Hoe mooi zou het zijn als we met een aantal vrouwenteams een aparte wedstrijd-poule kunnen maken!

Om blessures zoveel mogelijk te voorkomen, wordt er met schoenen aan (zonder noppen) gespeeld. Alle spelregels en mogelijkheden omtrent inschrijven staan op de website van Rugbyclub The Smugglers. Daar vind je ook een leuke video die de aard van het spel goed weergeeft.

Meer informatie: Rugbyclub The Smugglers, 023 5382512 of Paul.molenaar@ziggo.nl.

Meer

Tijd

3 augustus 2024 12:00 - 16:30

Locatie

Weyman Weide

Other Events