Agrarische dag

woe02aug10:00woe14:00Agrarische dag10:00 - 14:00(GMT+02:00)

Evenementen details

De Agrarische dag is uitgegroeid tot één van de grootste publiekstrekkers van het Dorpsfeest Santpoort. Er worden in deze ochtend een paar duizend bezoekers verwacht, jong en oud, die zich laten vermaken op deze ééndaagse openluchtboerderij aan de voet van de Ruïne van Brederode. Kom op tijd, want rond 13.00 loopt het evenement af.

De ochtend bestaat uit een aantal vaste onderdelen. Zo is er een kalverenkeuring waar veehouders uit heel Noord-Holland zijn vertegenwoordigd. Naast de keuring is er voor de kinderen ook een wedstrijd “koe”melken en kalveren schetsen. Een schapenscheerder zal demonstraties geven en in het strodorp van Fred Brans kunnen kinderen zich helemaal uitleven. Lokale mechanisatiebedrijven tonen hun nieuwste werktuigen en tractoren. Daarnaast zal de Kleindierfokvereniging IJmond en Omstreken een show van kleindieren verzorgen. Zo kun je hoenders, konijnen, cavia’s en raskippetjes van dichtbij bekijken. Schattig toch? Verder is geitenfokvereniging Assendelft weer van de partij.

Ponyclub Ollie is ook aanwezig. Claudia Scheeres geeft uitleg en tips die te maken hebben met de verzorging van paarden. Ook mogen kinderen een rondje op de pony maken.

Vanaf 10.00 uur zijn er poppenkastvoorstellingen voor de kids. Om 12.00 uur kunnen kinderen gratis poffertjes eten, beschikbaar gemaakt door leden van het Ezelencomité (inderdaad alleen voor kinderen). Het Ezelencomité, waarvan de leden graag anoniem blijven, heeft tevens een kinderschmink, goochelaar en de poppenkast ingehuurd. Geweldig initiatief, waarvoor dank!

Tot slot en voor de afwisseling; om 09.30 en 11.00 uur zijn er demonstraties schapen drijven met bordercollies.

Toegang gratis! 

Sponsoren: Haak Zonwering, Lexquis, Ton van Amerongen, Steboma en Welkoop Santpoort.

Meer

Tijd

(Woensdag) 10:00 - 14:00(GMT+02:00)

Locatie

Ruïne van Brederode