Agrarische dag: De boer op!

03aug09:0013:00Agrarische dag: De boer op!

Evenementen details

De Agrarische dag is uitgegroeid tot één van de grootste publiekstrekkers van het Dorpsfeest Santpoort. Op deze dag zal het thema “De Boer op” het beste tot uiting komen. Zo is er een kalverenkeuring waar veehouders uit heel Noord-Holland zijn vertegenwoordigd. Naast de keuring is er voor de kinderen ook een wedstrijd “koe” melken en kalverenschetsen. Een schapenscheerder zal demonstraties geven en in het strodorp van Fred Brans kunnen kinderen zich helemaal uitleven.

Lokale mechanisatiebedrijven tonen hun nieuwste werktuigen en tractoren. Daarnaast zal de Kleindierfokvereniging IJmond en Omstreken een show van kleindieren verzorgen. Zo kun je hoenders, konijnen, cavia’s en serama’s van dichtbij bekijken maar ook knuffelen. Schattig toch?

 Geitenfokvereniging Assendelft is weer van de partij. Dit jaar echter geen keuring voor geiten, maar wel een demo met de mogelijkheid een stukje met de geit te wandelen. Ponyclub Ollie is aanwezig onder leiding van Claudia Scheeres om allerlei demonstraties te geven die te maken hebben met de verzorging van paarden. Ook mogen kinderen een rondje op de pony maken.

Tussendoor zijn er vanaf 10.00 uur poppenkastvoorstellingen voor de kids. En Albert Heijn uit IJmuiden regelt een springkussen. Om 12.00 uur worden de tafels gedekt door leden van het Ezelencomité. Kinderen (inderdaad alleen voor kinderen) worden dan uitgenodigd om zelf een broodje te smeren en wie weet een ijsje toe? Het Ezelencomité, waarvan de leden graag anoniem blijven, hebben tevens een kinderschmink, goochelaar en de poppenkast ingehuurd. Geweldig initiatief, waarvoor dank!! Toegang gratis!

Sponsoren: Lexquis, Albert Heijn IJmuiden, Manege Kennemergaarde, Zuidam Makelaardij,

Ton van Amerongen, Steboma en Welkoop Santpoort.

Meer

Tijd

(Woensdag) 09:00 - 13:00

Locatie

Ruïne van Brederode

Velserenderlaan, Santpoort-Zuid