Afscheidstournee van titelverdediger Zenito Hanover in Santpoort

Zenito Hanover is bezig aan zijn laatste seizoen op de kortebaan. De vijftienjarige ruin verdedigt op donderdag 4 augustus zijn titel tijdens de koers over de Hoofdstraat in Santpoort en zal ongetwijfeld veel steun krijgen van de duizenden toeschouwers. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt om 13.30 uur. De totalisator is al om 12.00 uur open.

Bron: Hilgersom Tekstproducties

De kracht van Zenito Hanover is bij de vele liefhebbers bekend. Met zijn basissnelheid kan hij zich niet onderscheiden. De ruin heeft echter een gouden karakter en geeft niet op. Wanneer de andere paarden moe worden, geeft hij nog een keer extra gas. Het leverde hem vorig jaar onder andere een verrassende overwinning in Santpoort op. Met deze zege legde pikeur Frans van der Blonk een goede basis voor de winst van de Rabobank IJmond pikeursprijs, een klassement voor de beste pikeur tijdens de kortebanen van IJmuiden, Santpoort, Beverwijk en Heemskerk.

De eigenaren van Stal Assendelft beseffen dat Zenito Hanover met zijn vijftien jaar een mooi pensioen verdient. Ze zoeken dan ook in samenwerking met de stal van Frans van der Blonk naar een opvolger. Tot die tijd komt de ervaren ruin nog in actie. Niet zonder succes. Zo werd hij nog tweede in Wognum.

Loting en meer informatie
Santpoort kan vooral veel goede paarden van Stal de Groningers aan de start verwachten. Initiatiefnemer Michel Roggen heeft samen met verschillende liefhebbers meerdere kortebaanpaarden in bezit. John de Leeuw is hun vaste pikeur. Dit seizoen is voor hen bijzonder succesvol. Ze wonnen zeven van de elf kortebanen tot nu toe. Vooral Barbert is op dreef. Hij won vier van zijn vijf starts.

De NDR verricht na inschrijving de loting voor de kortebaan in Santpoort op dinsdag 2 augustus. Wanneer het deelnemersveld bekend is, staat deze direct op www.kortebaandraverijen.nl. Later volgt een uitgebreide voorbeschouwing met tips. Op Kortebaandraverijen.nl staan tevens uitslagen, statistieken, video’s, uitleg over de sport en wedmogelijkheden online.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *