Sprankelend duo SaxYOn treedt op tijdens Koffieconcert

Het Koffieconcert tijdens het Dorpsfeest Santpoort op 31 juli in de Dorpskerk in Santpoort wordt gegeven door het duo SaxYon. De twee sprankelende, klassiek geschoolde musiciennes zijn de accordeoniste Ellen Zijm en de saxofoniste Marijke Schröer. Het duo brengt de meest verrassende klankcombinatie van accordeon en saxofoon. Van Bach tot Balkan.

Ellen en Marijke bewandelen met hun instrumenten vele muzikale wegen en weten zowel liefhebbers van klassiek, modern en wereldmuziek aan zich te binden. Het samengaan in klank van de accordeon en de saxofoon is buitengewoon verrassend en subtiel. Zeker in de akoestisch zo mooie Dorpskerk zal hun muziek goed tot hun recht komen en zullen mensen verbaasd zijn dat deze twee instrumenten zo mooi kunnen klinken.

Zowel Marijke Schroer als Ellen Zijm zijn cum laude afgestudeerd en behoren nu tot de top. Componisten schrijven graag muziek voor het duo en ze worden beschouwd als ambassadeurs van de saxofoon en de accordeon binnen de klassieke muziek.

Zelf arrangeren zij op smaakvolle wijze muziek van Bach, Schumann en Moussorgsky. Omdat de beide instrumenten ook op de Balkan en in Zuid-Europa populair zijn, zullen er naast klassieke werken ook opzwepende muziek als een ‘Czardas’ of een ‘Kalamatianos’ gespeeld gaan worden. Een zomerse Tango mag in dit concert natuurlijk niet ontbreken.

Laat u meenemen op een muzikale reis door dit bijzondere duo, waarbij alle vooroordelen over saxofoons en accordeons ongetwijfeld snel overboord gegooid zullen worden.

Meer over SaxYOn
SaxYOn ontstond begin 2013 op initiatief van Ellen Zijm (accordeon) en Marijke Schröer (saxofoons). Zij besloten samen de ongekende mogelijkheden op te zoeken van deze buitengewone combinatie van de instrumenten saxofoon en accordeon. De zoektocht zullen zij voorlopig voort blijven zetten, maar leverde hen in elk geval al veel bijzonder en origineel repertoire op en uitnodigingen voor Radio 4 en muziekfestivals. Naast originele werken speelt het duo ook veel transcripties, veelal van eigen hand. Begin 2013 componeerde Bernard van Beurden een nieuw stuk voor accordeon en saxofoon genaamd Who Knows… Wer Weisz dat werd opgedragen aan Ellen en Marijke. In juni 2013 vond hiervan de succesvolle première plaats. Daarnaast bewerkte Bernard van Beurden Turkse Volksmuziek en Middeleeuwse muziek voor het duo. Ook met de componist Ad Wammes ( bekend van SchoolTV en Sesamstraat) werkt SaxYon samen en schrijft hij werk voor het duo.

Gratis toegang
Voor deze 18e editie van het Koffieconcert zijn 250 gratis kaarten beschikbaar die vanaf 22 juli 2016 zijn af te halen bij Booy Optiek (Hoofdstraat 166) en Nieuwland&Aarts (Bloemendaalsestraatweg 127). Aanvang 12.00 uur. Zaal open om 11.30 uur.

Sponsor: Booy Optiek.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *