Wandelend het Dorpsfeest Santpoort in

Het Dorpsfeest Santpoort wordt op vrijdagavond 31 juli geopend met een aantal monsterwandeltochten die de hele nacht door worden gewandeld. We hebben het dan over de 7e Nacht van Santpoort. Deelnemers lopen dan routes van 60, 100 en zelfs 110 km! De volgende ochtend, zaterdag 1 augustus, komen onder de verzamelnaam “Rondje Zandhaas” de wandelaars aan bod die kortere afstanden lopen.

Wandelen is uitstekend voor lichaam en geest. Deelnemen kan op elk niveau: met het Rondje Zandhaas zijn voor de startende wandelaar mooie parcoursen van 5 en 10 kilometer door Santpoort-Noord en Zuid uitgezet. De iets meer getrainde wandelaar die gezellig wil recreëren kan deelnemen aan de afstanden van 15 en 25 kilometer, die tevens door het nationaal Park Zuid-Kennemerland gaat. De wandelaars die voor het “echte grote” werk kiezen kunnen deelnemen aan de afstanden van 40 en 50 kilometer, die via de havens van IJmuiden, het strand en Zuid-Kennemerland ook nog naar Overveen en Haarlem gaan. Al deze afstanden starten zaterdag 1 augustus op verschillende tijden vanaf het feestterrein naast de Ruïne van Brederode.

Voor de geoefende wandelaar die graag de uitdaging van een nachtwandeling aangaat zijn de afstanden van 60, 100 en 110 kilometer gemaakt. Deze afstanden gaan voor een groot deel gedurende de nacht door het weidse polderlandschap ten noorden van het Noordzeekanaal. Na 60 kilometer sluiten deze routes zich aan op de 40 en 50 km-afstanden van de dagtochten. Deze drie afstanden starten op vrijdag 31 juli om 20.00 uur exact vanaf het Soli Muziekcentrum naast het station Driehuis.

Routepijlen laten hangen aub

Wandelaars lopen de verschillende routes door het volgen van routepijlen, die met toestemming van de autoriteiten als gemeente Velsen, Natuurmonumenten en PWN door de wijde regio worden opgehangen. De pijlen zijn ronde gele stickers met een pijl en de tekst “Rondje Zandhaas Santpoort”.

In het verleden zijn deze pijlen wel eens verwijderd, waardoor wandelaars die met name niet uit de regio afkomstig zijn de weg zijn kwijtgeraakt. En niets is voor een wandelaar vervelender om extra kilometers te moeten maken dan de afstand waarop zij zich hebben ingesteld. Daarom verzoekt de organisatie van deze wandeltochten namens de wandelaars iedereen de pijlen te laten hangen.

De pijlen worden vrijdag 30 juli aan bomen en lantaarnpalen met tape opgehangen en zondag 2 augustus weer keurig verwijderd.

Meer informatie over alle afstanden is te raadplegen via www.rondjezandhaas.nl.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *