Twee winnaressen in Heemskerk – Manon Pools en Lindsey Pegram

Rond de Rabobank Pikeursprijs van de IJmond werd het donderdag onverwacht spannend, bij de als gevolg van zware regenval bijna 3 uur te laat begonnen harddraverij van Heemskerk. Voor Lindsey Pegram, die de prijs in 2017 ook al won, leek het een kat in het bakkie: met 24 punten voorsprong in dit speciale IJmond-klassement (IJmuiden, Santpoort, Beverwijk en Heemskerk) leek ze niet meer in te halen. Maar wie dacht dat het zo eenvoudig was, had niet met Manon Pools gerekend.

De nummer twee in het klassement reed haar beide paarden, Hero Baldwin en Contador, soeverein naar de laatste vier nadat Lindsey Pegram al was uitgeschakeld. Een korte galoppade veroordeelde –helaas voor Pools– de verder ijzersterk presterende Contador tot een plaats in de kleine finale, waardoor zij ondanks de klinkende winst met Hero Baldwin in de grote finale welgeteld 3 punten tekortkwam om Pegram te achterhalen. Was het haar gelukt ook met Contador de finale te halen en de finale in elk geval zélf (met welk van beide paarden dan ook) te winnen, dan zou volgens het reglement van de Rabobank Pikeursprijs van de IJmond de prijs aan haar zijn toegekomen. Immers, Manon Pools vergaarde haar punten in de IJmond met drie verschillende paarden, terwijl Lindsey Pegram er vijf tot haar beschikking had.

Manon Pools pakte met Hero Baldwin de Grote Prijs van Rabobank IJmond dankzij haar overwinning op John de Leeuw en Ronny Brandt. Lindsey Pegram reed niet in de (dag)prijzen maar na overwinningen in Santpoort en Beverwijk kon zij tevreden de Rabobank Pikeursprijs van de IJmond 2018 mee naar huis nemen. Zo gaf de gedenkwaardige, pas bij invallen van de duisternis voltooide, kortebaan van Heemskerk 2018 de verhoudingen in het kortebaancircuit prachtig weer: in het seizoensklassement staan Lindsey Pegram en Manon Pools ex aequo aan kop met ieder 37 punten. De weg naar het kampioenschap ligt –met nog 8 kortebanen te gaan– nog volledig open, met onder meer John de Leeuw en John Dekker nog volop in de achtervolging.

Bron: https://harddraverijverenigingheemskerk.nl/2018/09/2-winnaressen-in-heemskerk-manon-pools-en-lindsey-pegram/

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *