Lindsey Pegram leidt Pikeursprijs-klassement op weg naar Beverwijk

Vorig jaar was zij de winnaar van de 3e Rabobank Pikeursprijs van de IJmond. Dit jaar gaat zij opnieuw aan de leiding als a.s. donderdag de kortebaandraverij van Beverwijk wordt verreden: pikeur Lindsey Pegram, die in Santpoort donderdag overtuigend de winst pakte met Calistokingsdeep. 

Vorig jaar was zij er in Santpoort niet bij wegens andere sportieve verplichtingen. Omdat haar directe tegenstanders in het klassement hiervan onvoldoende wisten te profiteren, kon Pegram toen in Heemskerk de trofee alsnog zeker stellen. Na twee van de vier IJmonddraverijen lijkt de titelhoudster goed op weg om als eerste de pikeurstitel van Rabobank IJmond te prolongeren. Een derde plaats in IJmuiden en winst in Santpoort, plus de punten die ze met het tweede door haar gereden paard wist te verzilveren, brengen haar op 28 punten. Verliezend finalist in Santpoort, Ruud Pools en John de Leeuw, als derde geëindigd (en vierde in IJmuiden) volgen ex aequo in haar kielzog met ieder 19 punten. Rick Wester, winnaar in IJmuiden, pakte gisteren weinig punten maar staat met 18 punten nipt op de vierde plaats. 

De Pikeursprijs is in het leven geroepen als extra stimulans voor rijders om in de vier IJmond-draverijen sterk aan de start te verschijnen. De Pikeursprijs bestaat uit een trofee en een cheque van € 1.000 die geheel ten goede komt aan de rijder of rijdster – in tegenstelling tot het prijzengeld van de koers, dat wordt geïncasseerd door de eigenaar van het paard. Tijdens de harddraverij op de Beverwijkse Breestraat van a.s. donderdag kunnen de kaarten weer worden geschud. De uiteindelijke beslissing valt pas donderdag 6 september op de Marquettelaan in Heemskerk.

Stand in het klassement na 2 van de 4 draverijen:

1) Lindsey Pegram 28
2) John de Leeuw 19
2) Ruud Pools 19
4) Rick Wester 18
5) Manon Pools 13
6) Micha Brouwer 7
7) Tom Kooyman 6
8) Danny Brouwer 5
8) Thomas Bos 5
10) Danny den Dubbelden 2
11) John Dekker 1
11) Aad Pools 1
11) Caroline Aalbers 1
11) Djimmy Schneider 1
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *