Tango Extremo tijdens Koffieconcert

[vc_row bg_color=”#ffffff” bg_style=”stretch” video_bg_overlay=”none” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” padding_top=”10px” padding_bottom=”10px” padding_left=”10px” padding_right=”10px”][vc_column width=”1/1″ style=”default” bg_color=”#ffffff” bg_style=”stretch” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” padding_top=”10px” padding_bottom=”10px” padding_left=”10px” padding_right=”10px”][vc_column_text]Het ensemble Tango Extremo zal tijdens het Koffieconcert in het Dorpsfeest Santpoort een optreden verzorgen met muziek vol weemoed en passie. Nationaal en internationaal staat dit ensemble op de meest uiteenlopende podia: van jazzfestival, klassieke concertzaal tot tango salon. Hun brede repertoire, hun vele muzikale mogelijkheden maken dat er ook buiten Nederland voor hen wordt gecomponeerd. Houd u van klassiek en hoogwaardige tango? Dan mòet u aanwezig zijn.

Het optreden kent ook dit jaar een regionaal tintje, want de violiste Tanya Schaap komt uit IJmuiden, studeerde viool aan het conservatorium in Amsterdam en specialiseerde zich in Rotterdam in de wereldmuziek. Daar kwam ze voor het eerst in aanraking met de tango.
De tango ontstond eind 19e eeuw toen arme immigranten uit Italië, Spanje en Polen hun heil zochten in Buenos Aires. Met grote boten voeren ze naar het nieuwe land en brachten hun instrumenten mee. In de havens van de hoofdstad verbleven de ontheemden en uit deze smeltkroes van culturen ontstond de tango. Muziek vol heimwee en ingehouden passie. In “la boca” (de haven) klonk al gauw in cafés en bordelen de muziek die niemand onberoerd laat. Muziek over het leven en liefdesverdriet.
Tanya Schaap was helemaal verkocht en besloot naar Argentinië, het land van de tango, te reizen om daar les te nemen van de violist die samenwerkte met Astor Piazzolla.
Sinds 2003 heeft Tanya Schaap groot succes met haar Tango Extremo. De bezetting is professioneel en evenals Tanya klassiek geschoold met passie voor Zuid-Amerika en de jazz. Het zijn: Marco Kegel- saxofoon, Hans van der Maas -accordeon, Rob van Kreeveld-piano, Sandor Kem-contrabas. Inmiddels zijn er al 6 cd’s verschenen van het ensemble. Wilt u alvast kennismaken: www.tangoextremo.com

Kaarten voor dit traditionele Koffieconcert zijn dit jaar voor iedereen gratis af te halen vanaf 26 juli bij Booy Optiek, Hoofdstraat 166 Santpoort-Noord, en Assurantiekantoor Nieuwland & Aarts, Bloemendaalsestraatweg 127-129 Santpoort-Zuid. De deuren van de Dorpskerk aan de Burg. Enschedelaan gaan op 3 augustus open om 11.30 uur. Aanvang van het concert is 12.00 uur. De toegang is gratis, maar de organiserende Harddraverij Vereniging waardeert het als u op de dag zelf een vrijwillige bijdrage in de hoed van de voorzitter achterlaat.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *