Nieuws van Dorpsfeest Santpoort

,

[vc_row bg_color=”#ffffff” bg_style=”stretch” video_bg_overlay=”none” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” padding_top=”10px” padding_bottom=”10px” padding_left=”10px” padding_right=”10px”][vc_column width=”1/1″ style=”default” bg_color=”#ffffff” bg_style=”stretch” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” padding_top=”10px” padding_bottom=”10px” padding_left=”10px” padding_right=”10px”][vc_column_text]Van zaterdag 2 tot en met zaterdag 9 augustus 2014 viert Santpoort feest. Het is alweer de 255ste keer dat het programma van het Dorpsfeest Santpoort wordt gehouden. Binnen acht dagen organiseert de Hardddraverij Vereniging zo’n veertig evenementen, groot en klein, voor verschillende doelgroepen. Bij veel evenementen staat het paard nog steeds centraal. Nieuw is dat er vanaf het begin van het Dorpsfeest, naast het evenemententerrein bij de Ruïne, ook een forse feesttent op de Weyman Weide wordt neergezet, dat geeft wat meer lucht in het programma.

De eerste zaterdag gaat dan ook direct van start met vier evenementen: Het wandelen en de Rijtuigendag zullen in de ochtend vanaf de Ruïne van Brederode van start gaan. Aansluitend worden in de middag “De Sterkste van Santpoort” en “Bierproeverij” op de Weyman Weide gehouden. En omdat de grote tent op de Weyman Weide de hele week blijft staan, zal het Klaverjassen op maandag ook in het dorp in de tent op de Weyman Weide plaatsvinden.

Bierproeverij Santpoort

De Bierproeverij gaat zaterdag 2 augustus van 16.00 tot 19.00 uur van start. Na de succesvolle eerste editie in 2013 is dit jaar dus een grotere tent beschikbaar op de Weyman Weide en biedt de Bierproeverij plaats aan 400 deelnemers. U gaat genieten van een groot assortiment bieren, voornamelijk afkomstig van regionale brouwerijen. Kosten voor dit evenement bedragen €12,50 per persoon. Hiervoor krijgt u een welkomstpakket bestaande uit een speciaal glas, boekje met uitleg over de bieren, een aantal koude hapjes en 3 consumptiemunten. Inschrijven kan nu al via deze website (kijk onder ‘evenementen’). Meer info: bierproeverijsantpoort@dorpsfeest-santpoort.nl.

Sterkste van Santpoort op eerste zaterdag

Ook in 2014 wordt gestreden om de felbegeerde titel: ‘De Sterkste van Santpoort’. Maar let op! Dit jaar is het evenement verplaatst naar de eerste zaterdag, 2 augustus van 12.00 tot 15.00 uur. Dit op speciaal verzoek van de sterkste mannen en vrouwen van Santpoort. Vorig jaar werd dit event namelijk op de vrijdag nabij de jaarmarkt gehouden. De deelnemers hadden dan al een aantal feestdagen in de benen en verschenen minder fit aan de start. Vandaar het verzoek om dit evenement direct op de eerste dag te laten plaatsvinden. Om het aantal deelnemers verder te laten groeien is er bovendien een speciale rubriek voor de 40+ in het leven geroepen.
Andere wijziging is dat de Sterkste van Santpoort dit jaar wordt gehouden op de Weyman Weide. Op dit terrein wordt een aantal nieuwe proeven uitgezet, waaraan zowel mannen als vrouwen kunnen deelnemen. Spreekstalmeesters Juriaan van Beelen en Jan van der Meulen ondersteunen het evenement met deskundig commentaar.
Het evenement is bedoeld voor mannen en vrouwen vanaf 18 jaar. Inschrijven voor dit onderdeel kan via de website (kijk onder ‘evenementen’) of op de dag zelf van 11.00 tot 12.00 uur. Vol is vol! Meer info: sterkstevansantpoort@dorpsfeest-santpoort.nl.

NIEUW: Tentquiz

Tot slot eindigen we nog met een nieuwtje. Want als je dan toch een fraaie tent op de Weyman Weide neerzet, kan je er ook een leuke quiz organiseren. Wie mag zich een jaar lang de “Slimste van Santpoort en Omstreken” noemen? Net als de formule van een “pubquiz” wordt op de laatste zaterdag (9 augustus), na afloop van het buikschuiven en kwalleballen, voor het eerst een “Tentquiz” gehouden van 16.30 tot 19.00 uur op de Weyman Weide. Teams van maximaal 4 personen strijden tegen elkaar in deze jubileum quiz! Vragen over Santpoort, muziek, algemene feiten, wetenschap etc. Kosten voor dit evenement bedragen € 2,50 per persoon. Inschrijven kan via de website (kijk onder ‘evenementen’) of ter plaatse. Echter vol is vol! Meer info: tentquiz@dorpsfeest-santpoort.nl.

Veel te doen

Verder kunnen we nu al melden dat alle evenementen die vorig jaar op het programma stonden ook dit jaar doorgaan. Het complete programma volgt de komende weken, met alle details omtrent inschrijvingen. Kunt u niet wachten? Kijk dan alvast rustig rond op de website.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *