Santpoort voor de eerste keer Kortebaan van het jaar

Santpoort heeft voor de eerste keer de titel ‘Kortebaan van het jaar’ gewonnen. De Harddraverijvereniging Santpoort en Omstreken kreeg de meeste stemmen van een vakjury en de Vrienden van de site Kortebaandraverijen.nl en troefde daarmee de mede-genomineerden De Lier, Purmerend, Venhuizen en ’t Zand af.

Nooit eerder zijn er zoveel stemmen uitgebracht en zelden was de strijd om de eerste prijs zo spannend. Op de laatste dag dat er gestemd kon worden, lagen de eerste twee kortebaanorganisaties in de tussenstand precies gelijk. Het ging die dag heen en weer. ’s Avonds laat kwam de laatste beslissende stem binnen. Het bleek de winnende stem voor Santpoort te zijn.

Unieke kortebaan

Santpoort kende dit jaar een unieke kortebaan. De strijd om het Nederlands kampioenschap op de Hoofdstraat was spectaculair. Uiteindelijk greep Doc Holiday met op de sulky Bo Sprengers de winst. De organisatie had er alles aan gedaan om de nationale titelstrijd een bijzonder tintje te geven met het thema Royal Ascot. Bovendien was de toto-omzet waanzinnig hoog. Er werd maar liefst 147.777,50 euro ingezet en daarmee speelde Santpoort een hoofdrol in het goede kalenderjaar van Runnerz. Voor het eerst zetten de wedders méér dan 1 miljoen euro in op de kortebaan.

Bijzonder in Santpoort is het intens meelevende publiek. Er zijn meer drukke kortebanen, maar lang niet overal hebben de paarden en de sport alle aandacht. In Santpoort is dat anders. Het publiek verzint op creatieve wijze een manier om (vaak vanaf hoogte) de kortebaan goed te kunnen zien en juicht de paarden en hun pikeurs op enthousiaste wijze toe. Op het moment dat Sprengers haar arm zegevierend in de lucht stak, stond het publiek overal op de hekken.

Wisseltrofee

Het bestuur van de Harddraverijvereniging Santpoort en Omstreken zal binnenkort de wisseltrofee in ontvangst nemen. Voorgaande jaren gebeurde dit tijdens de vergadering van de Kortebaanbond in Assendelft. De redactie van de site Kortebaandraverijen.nl heeft er dit jaar voor gekozen om de winnaar zelf via de eigen (sociale) kanalen bekend te maken. Vrijdagmorgen om 10.00 uur publiceerde het een video met hoogtepunten van het kortebaanseizoen 2019 waarin aan het einde de winnaar te zien is.

Erelijst Kortebaan van het jaar:
2019      Santpoort
2018     Nootdorp
2017      Utrecht (DSK)
2016      Purmerend
2015      Stompwijk
2014      Medemblik
2013      IJmuiden
2012      Roden
2011      Bemmel
2010      Lisse
2009      Lisse
2008      Nootdorp

Bron: Hilgersom Tekstproducties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *