Santpoort gehuldigd als Kortebaan van het jaar

Bo Sprengers heeft zaterdagavond de wisseltrofee ‘Kortebaan van het jaar’ uitgereikt aan Harddraverijvereniging Santpoort & Omstreken. Het was voor het eerst, in het twaalfjarige bestaan van deze prijs, dat de uitreiking ‘op lokatie’ gebeurde.

Voorheen was de uitreiking na afloop van de jaarvergadering van de Kortebaanbond. De redactie van de website Kortebaandraverijen.nl, die de verkiezing organiseert, was al op zoek naar vernieuwing. Nadat zij vernam dat genoemde vergadering in 2019 besloten zou zijn, was de keuze om ‘het land’ in te gaan, snel gemaakt.

Nederlands Kampioenschap

‘Santpoort’ organiseerde dit jaar voor de 260ste keer een kortebaan en dat werd vooraf beloond met een toewijzing voor het organiseren van het Nederlands Kampioenschap. De koers én de entourage was om van te smullen. Bovendien werd er met 147.777,50 euro een ongekend totalisatorrecord neergezet. De jury van de verkiezing noemde Santpoort een sieraad voor de kortebaansport. Vervolgens kozen insiders en aangemelde ‘Vrienden van Kortebaandraverijen.nl’ Santpoort als ‘Kortebaan van het jaar’ boven de andere genomineerden De Lier, Purmerend, Venhuizen en ’t Zand.

De redactie van Kortebaandraverijen.nl en het Bestuur van de harddraverijvereniging waren verguld dat Sprengers bereid was de trofee uit te reiken. Zij won dit jaar de kortebaan in Santpoort met Doc Holiday. De ruin prolongeerde daarmee zijn nationale titel. Sprengers mocht zich bovendien aan het einde van het seizoen voor het tweede opeenvolgende jaar laten kronen tot kampioen bij de leerlingpikeurs.

Bron: Hilgersom Tekstproducties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *