Ook Grote Prijs der Giganten komt niet aan omzet Kortebaan Santpoort

[vc_row bg_color=”#ffffff” bg_style=”stretch” video_bg_overlay=”none” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” padding_top=”10px” padding_bottom=”10px” padding_left=”10px” padding_right=”10px”][vc_column width=”1/1″ style=”default” bg_color=”#ffffff” bg_style=”stretch” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” padding_top=”10px” padding_bottom=”10px” padding_left=”10px” padding_right=”10px”][vc_column_text]Op 7 november werd in Wolvega om de Grote Prijs der Giganten gestreden. Bij de kenners staat deze te boek als één van de top langebaan draverijen in Nederland. Ondanks de tien langebaan koersen die daar werden verreden, is de teller van de totalisator in Wolvega blijven steken op 98.935,50 euro. Dat betekent dat de Kortebaan in Santpoort met een omzet van 111.853 euro nog steeds het absolute record in handen heeft van de drafsport in 2014: Zowel van alle korte- als alle lange banen.

Eind augustus was al duidelijk dat Dravers Derby van Duindigt met een omzet van 106.620 euro onder de omzet van Santpoort bleef. Nu de Derby én Grote Prijs der Giganten achter de rug zijn, lijkt het er sterk op dat de Kortebaan Santpoort aan het eind van dit jaar daadwerkelijk de boeken in gaat als drafevenement met de hoogste omzet. En dat zou een uniek feit/record zijn in de historie van de Draf en Rensport. Omdat ook de andere kortebanen in Nederland in de lift zitten, mag dit nu al gezien worden als een extra erkenning voor de Kortebaansport in Nederland.

Formeel moet de Harddraverij Vereniging Santpoort nog even wachten met het uitsteken van de vlag, want de laatste wedstrijd op Wolvega is op 2e Kerstdag (26/12) en Alkmaar sluit het seizoen af met een race op 29/12.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *