Lindsey Pegram met twee toppers naar NK in Santpoort

Alle ogen zijn donderdag in Santpoort gericht op de twee paarden van Lindsey Pegram. De regerend kampioen bij de pikeurs heeft met Calistokingsdeep en Southwind Raptor de twee favorieten voor de sulky voor het binnenhalen van de Nederlandse titel op de Hoofdstraat. Ronny Brandt en Doc Holiday maken het viertal favorieten compleet. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Pegram en haar paarden zijn in topvorm. Ze won de laatste drie kortebanen. Bovendien eindigde ze onlangs met Southwind Raptor en Calistokingsdeep als eerste en tweede enkele kilometers verderop in IJmuiden. De eerste won. Calistokingsdeep zegevierde vorig jaar in Santpoort.

De concurrentie komt van John de Leeuw en Bo Sprengers. De Leeuw rijdt Ronny Brandt, de nummer drie van vorig jaar. De troef van Stal de Groningers won dit seizoen al twee kortebanen. Ook zijn Chief One is een kanshebber voor de winst, net als stalgenoot Archange de Jiel die door Jaap van Rijn wordt gereden.

Doc Holiday verdedigt zijn nationale titel op de bomvolle Hoofdstraat. Vorig jaar won de ruin van de Stal Meiden van Assum de koers om de titel in Middenbeemster. Dit jaar was hij samen met Sprengers al de beste in Assendelft en Venhuizen. Vorige week eindigde de combinatie als tweede in Stompwijk. 

Ascot-stijl

De Kortebaanbond heeft Santpoort het Nederlands Kampioenschap toegewezen vanwege het 260-jarig bestaan van de organisatie. Het bestuur viert dit jubileum in ‘Ascot-stijl’. Alle bezoekers worden aangemoedigd om vooral chic gekleed naar het Nederlands kampioenschap te komen. De organisatie verwacht dan ook veel hoeden (ook bij de dames), fleurige jurkjes, hoge hakken en nette pakken voor de heren met jacquets en gepoetste schoenen.

Voor de organisatie is ook de omzet bij de totalisator van belang. De laatste jaren scoort Santpoort op dit vlak elk jaar het hoogst. Vorig jaar werd er maar liefst 131.306,50 euro omgezet, een nieuw landelijk record. Het jubileum en het Nederlands Kampioenschap kunnen een aanleiding zijn om de lat nog hoger te leggen. Al moet daarbij wel worden bedacht dat de grens van wat mogelijk is, elk jaar dichterbij komt. 

De jaarlijkse kortebaandraverij is het hoogtepunt van het jaarlijkse Dorpsfeest Santpoort. Het evenement vindt dit jaar plaats van zaterdag 27 juli tot en met zaterdag 3 augustus. Het complete programma van de festiviteiten is te vinden op www.dorpsfeest-santpoort.nl

Deelnemers en tips

Het volledige deelnemersveld voor het Nederlands Kampioenschap is te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Later volgt een uitgebreide voorbeschouwing met tips. Op Kortebaandraverijen.nl staan tevens uitslagen, statistieken, video’s, uitleg over de sport en wedmogelijkheden online.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *