Inschrijven Kwalleballen en Rugbyclinic

Tijdens de afsluitende zaterdag (8 augustus) van het Dorpsfeest Santpoort staat een jubileumeditie van het Kwalleballen op de agenda. Op de Weyman Weide zal voldoende zwarte grond en water te vinden zijn, wat garant staat voor een modder-spektakel. Let op! Ten opzicht van voorgaande jaren in de aanvangstijd vervroegd naar 12.00 uur. Teams kunnen nog inschrijven. Deelname gratis.

Het spel is simpel. Er zijn twee groten bakken met water, 1 zandzak van 5 tot 10 kg en 2 teams van 5 spelers. Dat alles op een lekker modderig veld. Het doel is om de zak zand in de bak met water van de tegenpartij te gooien. Hierbij mogen tegenstanders worden tegen gehouden op bijna alle mogelijke manieren. Dit zorgt voor een super leuk schouwspel.

Kwalleballen is voor mannen én vrouwen, maar gemengde teams mogen ook! Een wedstrijd duurt 9 minuten en wordt door teams van 5 spelers gespeeld. Tijdens de wedstrijd mag er zoveel gewisseld worden als nodig is (max twee wisselspelers). Shirt’s zelf meenemen (iets wat kapot kan of sterk genoeg is zodat het niet stuk gaat). Om blessures zoveel mogelijk te voorkomen, wordt het veld lekker nat gehouden en met schoenen aan gespeeld.

Inschrijven kan op de website van de Rugbyclub The Smugglers www.thesmugglers.nl/kwalleballen-dorpsfeest-santpoort

 

Opvolging kennismaking Rugby

Meedoen aan Kwalleballen is een eerste kennismaking met de rugbysport. Graag geeft

Rugbyclub the Smugglers uit de Velserbroek daar een opvolging aan en organiseert in september en oktober een rugby introductieclinic. Tijdens deze periode leer je samen met enthousiaste nieuwelingen op een leuke manier alle ins en outs van de rugbysport. Bovendien werk je tijdens deze trainingen ook aan je conditie. Tijdens de duur van de clinics word je tijdelijk ingeschreven bij de Nederlandse Rugby Bond, zodat je verzekerd bent. De kosten daarvoor bedragen 15 euro voor de hele periode.

Ben jij 19 jaar of ouder en kun jij je vinden in een faire sportieve teamsport, waarbij respect voor de scheidsrechter, je tegenstander en je teamgenoten centraal staat? Schrijf je dan in voor het kwalleballen én de clinic (www.proefrugby.nl) . Groot, klein, dik, dun, snel of sterk, iedereen kan een mooie rol spelen op het rugbyveld.

Bij kwalleballen op 8 augustus op vertellen de rugbyers van The Smugglers graag meer over rugby en de intoductieclinic!

Meer informatie: Rugbyclub The Smugglers, 023 5382512 of Paul.molenaar@ziggo.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *