Concours Hippique

zat27jul09:00zat18:00Concours Hippique09:00 - 18:00(GMT+02:00)

Evenementen details

Dit is een dag waarin het paard centraal staat. Er staan spring- én dressuurwedstrijden op het menu, Speel uw Spel en een wedstrijd om het bestgaand rijpaard/pony. Daarnaast een aantal leuke kraampjes met focus op paardenbenodigdheden.

Voor het publiek zijn tijdens dit Concours Hippique twee shows geprogrammeerd. De organisatie is er trots op dat zij 5-voudig Nederlands Kampioen Ton Duivenvoorden heeft kunnen vastleggen. Hij komt om 12.00 uur in de ring om te demonstreren wat “Working Equitation” inhoudt, volgens Ton een fantastische sport die veel vraagt van de samenwerking tussen ruiter en paard. “Ook de meest “gesloten” paarden worden uitgedaagd om met de ruiter mee te denken.” Met zijn paarden Epona’s Pilo en Epona’s Staccato rijdt hij in Nederland op het hoogste niveau. Ook internationaal zit Ton met zijn paarden in de lift; met als hoogtepunt een 6e plek tijdens Pferd International in München. Aan zijn enthousiasme voor deze tak van paardensport ontbreekt het zeker niet: “Elk paard en ruiter kan deze sport beoefenen. Of je nu streeft naar het hoogste niveau of gewoon veel plezier wilt hebben bij een eenvoudige introductie-wedstrijd.” Zijn doel is de aanwezigen uit te dagen om “Working Equitation” ook eens uit te proberen.

Rond 16.30 uur staat de tweede demonstratie op het programma. Ton Does is van Media Horses International. Zijn paarden zijn bekend van onder andere de films Whitestar en Silverstar, maar ook heeft hij paarden die meedoen in reclames en films. Hij zal demonstreren wat er allemaal bij zijn vakgebied komt kijken.t

In de feesttent van Korf Catering is voldoende aanwezig om de hele dag te kunnen eten en drinken. Kinderen kunnen zich vermaken in het strodorp dat door Fred Brans mogelijk is gemaakt. Aan het eind van de dag kan je napraten/dansen in de feesttent bij een optreden van Nashville; allround zangtrio met een groot meerstemmig repertoire. Publiek dat vorig jaar bleef hangen, heeft reeds kennis gemaakt met dit geweldige allround zangtrio, bestaande uit Chiara, Anneke en Susan. Zij zingen nummers uit diverse genres. Met hun pop, disco en Nederlandstalige hits maken zij er een gezellig feestje van op het terras!

Kortom een leuke dag om aanwezig te zijn. Of je nu meedoet of gewoon als publiek een kijkje komt nemen of iemand komt aanmoedigen.

Toegang gratis!

Mede dankzij de volgende sponsoren: Citymarketing Velsen, Manege Kennemergaarde, Tinholt Automobielbedrijf Velserbroek en Welkoop.

Springen en dressuur

Bij het springen gaat het om een “onderling toernooi”, waaraan groot en klein kunnen meedoen. In de hoofdring zal een uitdagend parcours worden opgesteld. Rubrieken: 40-60, 60-80, 80-100 cm. Daarnaast is er het onderdeel ‘Speel uw Spel’, waarbij iedere sprong eenmaal van de ene kant gesprongen mag worden en eenmaal van de andere kant. Iedere sprong is punten waard en de combinatie met de meeste punten wint dit onderdeel.

Het dressuur via de KNHS wordt verzorgd door Marco de Gelder en het team van manege Kennemergaarde. De KNHS is sinds kort begonnen met geheel nieuwe proeven, die dit jaar ook in Santpoort zullen worden afgenomen.

Bestgaand
Tussen het springen door, zal er in de hoofdring de rubriek Bestgaand rijpaard/pony gereden worden. Dit wordt gejureerd door Ron van Eerden, een bekende in de paardensport en ook onze jury tijdens de paardenkeuring later in de week. Prijzen zullen worden uitgereikt aan de ruiters die als beste in staat zijn de paarden dusdanig te rijden dat alle ras-typische kenmerken optimaal tot uitdrukking komen. Er wordt beoordeeld op de gangen van het paard, het gedrag onder het zadel, maar ook de combinatie ruiter/paard telt mee. Via voorrondes worden de beste doorgelaten naar de finale.

Bixie & Friends
Speciaal voor kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn er Bixie & Friends proeven ontwikkeld. Deze proeven zijn er voor alle kinderen die proeven met een pony willen rijden. Tijdens het Concours Hippique in
Santpoort kunnen de proeven 1 t/m 4 worden gereden, zowel officieel via de KNHS als onderling.

Meer

Tijd

27 juli 2024 09:00 - 18:00(GMT+02:00)

Locatie

Ruïne van Brederode

Other Events