Concours Hippique

30jul10:0017:00Concours Hippique

Evenementen details

Nieuw is dat het Concours Hippique dit jaar is verhuisd van zondag naar zaterdag. Er staan allerlei spring- én dressuurwedstrijden op het menu. Maar vooral ook wat showelementen om het publiek te vermaken.

Dit jaar zijn er geen wedstrijden van de tuigpaarden. Toch heeft de organisatie daar iets op gevonden. De familie Calis van Stoeterij De Miedloane uit De Westereen (FR) heeft een spetterende show in petto, waarbij de bijzondere gangen van een tuigpaard op een toegankelijke manier worden toegelicht. Ze treden twee keer op, rond de klok van 14.30 en 15.30 uur.

De dag wordt afgesloten door Ton Does van Media Horses International. Zijn bedrijf leent ervaren paarden uit voor alle media en zorgt tevens voor een professionele begeleiding. Denk daarbij aan speelfilms en tv-series. Zo heeft hij ook Whitestar geleverd voor de film van Britt Dekker. En het leuke is dat hij drie paarden meeneemt, waaronder ook de enige echte Whitestar. Zijn show staat om 16.30 uur op de kalender.

Bij het springen gaat het om een “onderling toernooi” waaraan groot en klein kunnen meedoen. Rubrieken: 40-60, 60-80, 80-100 cm. Daarnaast is er het onderdeel ‘Speel uw Spel’, waarbij iedere sprong éénmaal van de ene kant gesprongen mag worden en éénmaal van de andere kant. Iedere sprong is punten waard en de combinatie met de meeste punten wint dit onderdeel.

Voor de dressuur zijn er zowel officiële KNHS Wedstrijden als onderlinge wedstrijden. De KNHS is sinds kort begonnen met geheel nieuwe proeven, maar tijdens het concours zullen de ‘oude‘ proeven (B5, B6, L1-9 en L1-10) nog worden afgenomen.

Ook nieuw dit jaar is het zogenaamde Bixie voor de allerkleinsten. Meedoen mag vanaf je 4e verjaardag t/m het jaar waarin je 13 jaar wordt. De 4 tot 6-jarigen mogen alleen meedoen aan de Bixie-rubrieken als zij worden begeleid. Dat betekent dat een begeleider de pony aan een lange lijn mag houden. Dit is echt voor de jonge kinderen die net rijden. De ruiter moet natuurlijk wel zelf sturen! Vanaf 6 jaar mag de Bixie-deelnemer alles zelf doen. De Bixie proeven kunnen in KNHS verband worden gereden. Maar als je geen Bixie startkaart hebt, mag je de AA-proef rijden in de onderlinge wedstrijd. Rijdt je kind al goed zelfstandig, dan kan hij of zij, net als voorheen, met de onderlinge dressuur B-proeven meedoen.

Tot slot kunnen alle deelnemers zich inschrijven voor de prijs voor het “Bestgaande Rijpaard/Pony”. Deze prijzen zullen worden uitgereikt aan de ruiters die als beste in staat zijn de paarden dusdanig te rijden dat alle ras-typische kenmerken optimaal tot uitdrukking komen. Er wordt beoordeeld op de gangen van het paard, het gedrag onder het zadel, maar ook de combinatie ruiter/paard telt mee.

Vanzelfsprekend zijn er op het evenemententerrein voldoende mogelijkheden om te eten en drinken en zijn er marktkramen met nuttige informatie. Publiek en meegekomen kinderen kunnen zich vermaken in het strodorp dat door Fred Brans mogelijk is gemaakt. Kortom, een prachtige dag waarbij het paard centraal staat. Toegang gratis!

De Harddraverij Vereniging wordt bij de organisatie gesteund door Paardensportvereniging PSV Duin en Kruidberg van Manege Kennemergaarde. Aanspreekpunt voor de KNHS wedstrijden is Hilde Oosten. Voor de onderlinge spring- en dressuurwedstrijden zijn dat Annemieke Vink en Bianca Meekel-Stolwijk.

Alle actuele informatie over de mogelijkheden om nog in te schrijven staat op de website van het Dorpsfeest Santpoort.

Sponsoren: Lexquis, Welkoop Santpoort, Hofstede De Kruidberg, Bouwbedrijf van Schooten.

Meer

Tijd

(Zaterdag) 10:00 - 17:00

Locatie

Ruïne van Brederode

Velserenderlaan, Santpoort-Zuid