Doc Holiday prolongeert nationale titel in Santpoort

Doc Holiday heeft donderdag in Santpoort zijn nationale titel geprolongeerd. De ruin was samen met pikeur Bo Sprengers een klasse apart. Hoewel de troef van de Stal Meiden van Assum bijna alleen maar sterkte tegenstanders kreeg, verloor hij geen rit. Lordspirit (Krista Timmer) en Broer van Bremen (John Dekker) eindigden verrassend op respectievelijk de tweede en derde plaats. Ronny Brandt en John de Leeuw werden vierde.

Vorig jaar werd Doc Holiday ook Nederlands kampioen. Toen was Manon Pools in Middenbeemster de pikeur. Dit keer reed Sprengers, die deel uitmaakt van de eigenarengroep, zelf haar kampioen naar de bloemen. Achtereenvolgens versloeg de combinatie Chief One, Hannie Swagerman, Calistokingsdeep (de winnaar van vorig jaar in Santpoort), Ronny Brandt en Lordspirit. Stuk voor stuk goede kortebaners. Geen één kwam echter in de buurt van de uiteindelijke winnaar. Het tekent de overmacht van Doc Holiday die op de bomvolle Hoofdstraat wellicht zijn beste koers van dit jaar liep.

Klassement

Het was alweer de derde seizoenszege van Doc Holiday. Eerder was hij de beste in Assendelft en Venhuizen. Hiermee neemt hij de leiding over in het klassement Paard van het jaar, de titel die hij vorig jaar ook al pakte.

Hoewel alle favorieten de derde omloop haalden, verliep de strijd om de plaatsen verrassend. Lordspirit bleef in de derde omloop uit de greep van Southwind Raptor en haalde hierdoor de halve finale. Ook Broer van Bremen (één van de grootste outsiders in het veld) bereikte de laatste vier. Hij verloor weliswaar van Ronny Brandt in de derde omloop, maar bijloting bood een nieuwe kans. Na in de halve finale in drie ritten van Lordspirit te hebben verloren, klopte hij in de troostfinale de moegestreden Ronny Brandt.

Omzetrecord

De 260ste kortebaan in Santpoort was één groot feest. Het publiek was massaal op het evenement afgekomen. Een aantal had ook gehoor gegeven aan het thema ‘Royal Ascot’ en kwam chique gekleed naar de Hoofdstraat. De vele bezoekers zetten bij elkaar maar liefst 147.777,50 euro om; een ongekend hoog nieuw record op de kortebaan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *