Wat is er anders dit jaar?

Wisselend publieksevenement

In 2023 staan alle evenementen die wij vorig jaar organiseerden op de kalender, terwijl de Stichting Horeca Santpoort weer het avondprogramma organiseert. Uit de evaluatie 2022 kwam naar voren dat er behoefte is aan een publieksevenement op zondag. Vandaar dat het bestuur heeft besloten dat de zondag vanaf heden als “wisseldag” door het leven zal gaan. Zondag wordt dè dag waarop elk jaar een ander publieksevenement op de agenda wordt gezet.
Dit jaar is gekozen voor het Tractor Behendigheidsparcours. Deze bestaat dit keer uit een rondrit door het dorp en aansluitend 5 verschillende proeven op de Weyman Weide.

Vliegende start op Kortebaandraverij

Op de eerste donderdag van augustus blijft de Kortebaandraverij het programma beheersen. Alweer voor de 264 ste keer dat dit Cultureel Immaterieel Erfgoed de Kroondag van het Dorpsfeest vormt. Nieuw is dat de start van de kortebaan dit jaar een “vliegende start” wordt, in plaats van de bekende start “uit de draai”. Om goed en eenvoudig te kunnen wedden heeft totalisator ZEturf een nieuwe app ontwikkeld. Zorg dat je deze tijdig download om zo je account te kunnen aanmaken en tijdig te kunnen inzetten.

Inzamelingsactie EHBO

Omdat de EHBO Santpoort dit jaar 100 jaar bestaat, wordt zij gedurende de hele week in het zonnetje gezet. Zo zal via een inzamelactie van blik en plastic flesjes geld worden ingezameld. Duurzaamheid is sowieso een thema dat de organisatie na aan het hart ligt. Voor een dorpse kermis zijn wij overigens al jaren goed bezig omdat wij – als één van de weinige kermissen in Nederland – een groot deel van de benodigde krachtstroom uit onze vast aansluiting op het kermisterrein kunnen halen. Dat is groene stroom. Verder gaan wij dit jaar onderzoeken wat wij nog meer kunnen doen om de uitstoot van generatoren te verminderen en afval van plastic (drinkbekers) te reduceren. De actie van de EHBO past dus prima bij het Dorpsfeest.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *