Thema Dorpsfeest Santpoort: “Royal Ascot”

Van zaterdag 27 t/m 3 augustus 2019 viert Santpoort voor de 260ste keer feest. In dit jubileumjaar organiseert de Harddraverij Vereniging in 8 dagen meer dan veertig evenementen, groot en klein. Uit respect voor de 260ste editie heeft Santpoort van de Bond der Kortebanen het Nederlands Kampioenschap toegewezen gekregen. Dit zorgt op donderdag 1 augustus voor een extra feestelijk tintje op de kortebaan in Santpoort. De organisatie roept alle bezoekers op in “Ascot-style” naar de baan te komen.

Vorig jaar bezochten de bestuurders van de Harddraverij Vereniging met hun partners Royal Ascot, het mekka van de paardenrace in Engeland waar Queen Elizabeth de hoofdgast is. Dit was zo’n geweldige ervaring dat is besloten alle feestelijke gebeurtenissen tijdens het Dorpsfeest Santpoort in “Ascot Style” te vieren. Alle bezoekers worden aangemoedigd om op de evenementen chic gekleed te komen. Het concours hippique, agrarische dag en natuurlijk het hoogtepunt de Kortebaan zijn daar bij uitstek de ideale gelegenheden voor. De organisatie verwacht veel hoeden (vooral bij de dames), fleurige jurkjes en nette, feestelijke pakken voor de heren. Hoe leuk is dat? Bekijk ter inspiratie de korte video die de bestuurders vanuit Ascot hebben opgenomen.

Overige bijzonderheden
Het programma voor 2019 is op hoofdlijnen in takt gebleven. Wel zijn er in verband met het jubileum extra evenementen.
Het onderdeel “Sterkste van Santpoort” is weer terug. Een nieuw organisatieteam zet al haar creativiteit in om er een krachtig evenement van te maken (m/v). Omdat Santkamp ook naar de eerste zaterdag verhuist (11.00-13.00 uur), zal de Sterkste op 27 juli van 11.30 – 14.30 worden gehouden en de Bierproeverij die dag van 15.30 – 20.30 uur. Dat wordt samen met de Rijtuigendag dus een bomvolle eerste zaterdag. Boem!
Op vrijdag worden de tractoren weer van stal gehaald. Op vrijdag 2 augustus van 17.30 tot 19.30 uur kunnen de tractorrijders hun vaardigheden laten zien op een uitdagend behendigheidsparcours.
De laatste zaterdag kent ook een extra feestelijk tintje, want het Santpoortse Buikschuiven heeft het Nederlands kampioenschap verworven! Mede in verband daarmee starten we op de laatste zaterdag 3 augustus al om 13.00 uur.

Kaarten ophalen
Kaarten voor het Klaverjassen a 2 euro kunt u ophalen op 24 juni van 15.00 tot 16.00 uur bij Macada Innovision aan de Fresiastraat 6 te Santpoort.
De 250 gratis kaarten voor het Koffieconcert liggen vanaf dinsdag 16 juli klaar bij Booy Optiek (Hoofdstraat 166) en Nieuwland&Aarts (Bloemendaalsestraatweg 127).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *