Nog meer op het spel tijdens de 4 harddraverijen in de IJmond

IJmond, 19 juni 2015 – Donderdag 16 juli gaat in IJmuiden de eerste van de vier jaarlijkse kortebaandraverijen in de IJmond van start, in augustus gevolgd door Santpoort en Beverwijk en, begin september, Heemskerk. De harddraverijen in de IJmond behoren tot de populairste en drukstbezochte van het Nederlandse kortebaancircuit. Om deelname voor pikeurs extra aantrekkelijk te maken introduceren de vier kortebaanorganisaties, samen met hoofdsponsor Rabobank IJmond, dit jaar een extra prijs. De samenwerking werd vrijdagmiddag symbolisch gesloten bij het beeld ‘De Draver’ van beeldhouwster Yvonne Piller, op de rotonde Wüstelaan/Hoofdstraat in Santpoort-Noord. De pikeur die in de vier IJmonddraverijen de meeste ritten wint, pakt de Rabobank Pikeursprijs van de IJmond.

Het prijzengeld tijdens een kortebaandraverij kan wel oplopen tot € 5.500 (waarvan bijv. € 2.500 voor de winnaar). Dit geld komt ten goede aan de eigenaar van het paard. De pikeurs moeten doorgaans met veel minder genoegen nemen. Omdat zij het zijn die tijdens de drukbezochte harddraverijen de strijd moeten leveren, vonden de vier kortebaanbesturen het tijd voor een extra pikeursprijs.

Geldprijs en trofee voor de beste pikeur
Rabobank IJmond is hoofdsponsor van alle vier de draverijen en juicht het idee van een IJmondprijs toe. Directievoorzitter Jakob Klompien: “In het verzorgingsgebied van onze bank hebben we 3 van de 4 grootste kortebaandraverijen van Nederland, én IJmuiden dat enorm in de lift zit. We zien de IJmond als het ‘Centre Court’ van het kortebaancircuit. Dat de kortebanen in de IJmond hierin samenwerken juichen we toe en breiden daarom onze individuele sponsoring van de organisaties uit met deze extra prijs.” De Rabobank Pikeursprijs van de IJmond bestaat uit een geldprijs van € 1.000 en een speciaal vervaardigde trofee.

De vier kortebaanbesturen zijn enthousiast dat er dit jaar tijdens hun harddraverijen nóg meer op het spel staat. Jan Eelsing, voorzitter van IJmuiden wiens draverij als eerste op de agenda prijkt: “We hopen dit jaar allemaal te starten met 28 paarden, vier meer in vergelijking met vorig jaar. De extra prijs maakt deelname nog aantrekkelijker. We willen in de IJmond nu eenmaal graag de beste pikeurs en de sterkste paarden aan de start.” De race om de punten begint 16 juli op de IJmuidense Kennemerlaan, gevolgd door de Santpoortse Hoofdstraat (6 augustus) en de Breestraat in Beverwijk (13 augustus). De ontknoping volgt vrijwel zeker pas op 3 september op de Heemskerkse Marquettelaan, waar de winnaar ’s avonds ook de prijs krijgt uitgereikt.

Foto: Directievoorzitter Jakob Klompien (midden) van Rabobank IJmond beklonk de samenwerking met de vier kortebaanvoorzitters bij het beeld ‘De Draver’ in Santpoort-Noord.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *