Nieuw! Footgolf Dorpsfeest Santpoort

Op zondag 2 augustus 2015 beleeft het Dorpsfeest Santpoort een primeur. Want dan gaat het eerste Santpoortse Footgolf-toernooi van start. Mede dankzij de enthousiaste steun van de footgolf-vrienden van Stichting Dorpsfeest Spaarnwoude verkreeg initiatiefnemer Enrico Does inspiratie dit toernooi ook op de Santpoortse zandgronden te laten plaatsvinden. In 15 holes, verspreid over heel Santpoort – van de Weyman Weide tot aan Landgoed Duin & Kruidberg – zullen de meest creatieve holes worden uitgezet.

Het spel is simpel. Net als bij gewoon golf wint de persoon die met de minste schoten de voetbal in de hole krijgt. Daarnaast is er ook een prijs voor het team dat het best presteert. De holes kunnen ingegraven cementkuipen zijn, een tractorband of open dak van een cabriolet.

Een team moet minimaal uit 6 en maximaal uit 10 personen bestaan. Natuurlijk kunnen ook dames meedoen! Om geen files en wachttijden op de holes te krijgen kunnen maximaal 15 teams meedoen. Heb je geen team dan kan je ook individueel inschrijven en wordt je in een team ingedeeld. Bij overinschrijving krijgen leden voorrang.

Deelname is vanaf 18 jaar. Net als bij andere footgolf-toernooien mag een biertje voor onderweg (BVO-tje) worden meegenomen, mits de emballage keurig wordt opgeruimd. Verder loopt het toernooi langs mooie uitspanningen, zoals Bartje Duin- en Kruidberg, de evenemententent van Korf Catering en de Hoeve Duin- en Kruidberg. Voldoende mogelijkheden op “op te steken”, maar wees op tijd terug bij Café Bartje voor de prijsuitreiking.

Enrico Does is enthousiast en kan melden dat er aan deze eerste versie al een Nederlandse Kampioen gaat meedoen: Valentijn Oostburg. Hij is bovendien geplaatst voor het WK in Argentinië. Verder hoopt de organisatie dat spelers van plaatselijke voetbalverenigingen (profs en amateurs) het toernooi gaan inzetten als ideale voorbereiding (teambuilding) op het komende seizoen.

De foto laat de traditionele outfit zien die bij Footgolf inmiddels gangbaar is. Voetbalschoenen zijn toegestaan, maar of dat de juiste keuze is? Er worden namelijk heel wat km (6,5!) over straat afgelegd om bij de volgende holes te komen. Deelnemers mogen natuurlijk ook op de fiets komen.

Inschrijven kan nu al. Deelnamekosten per team bedragen 20 euro. Het team moet dan wel een eigen ballen meenemen. City Sport geeft de mogelijkheid om een bal te kopen voor € 15,00. Ook zijn die ballen op die dag te verkrijgen bij Bartje.

De start is om 12.00 uur en teams verzamelen zich vanaf rond 11.15 uur in de tent op de Weyman Weide voor de instructies en het uitreiken van de benodigde spelmaterialen aan de ‘marshalls’ (één per team).

Meedoen of meer info nodig? Stuur een mail naar enricodoes@hotmail.com.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *