Kortebaan Santpoort in teken van eerste interland Nederland – België

,

Tijdens de kortebaan in Santpoort op donderdag 4 augustus gaat een langgekoesterde wens vanuit de drafsport in vervulling. Op de Hoofdstraat staat de eerste kortebaaninterland tussen Nederland en België op het programma. Gezien de uitslagen van het huidige seizoen is het thuisland favoriet. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Veel is hetzelfde tijdens de traditionele kortebaan in Santpoort. Het grootste verschil is echter dat het deelnemersveld bestaat uit paarden van Nederlandse én Belgische eigenaren. In totaal komen zestien deelnemers in actie. Zij strijden volgens het principe Grand-16. Dit betekent dat de verliezers uit de eerste omloop zich via een herkansing alsnog kunnen plaatsen voor de tweede omloop. Vanaf deze ronde gaat de koers verder met twaalf paarden, gelijk aan voorgaande jaren met een maximumaantal deelnemers van 24 paarden in de eerste omloop.

De kortebaan is van oudsher een Nederlandse sport. Hier hebben we een uitgebreid circuit met jaarlijks 25 tot 30 kortebanen. In België is de sport in opkomst. Op het strand van De Haan vinden jaarlijks twee koersen soortgelijk aan de kortebaan plaats. Ook staat er op vrijdag 12 augustus voor de eerste keer een kortebaan in het Belgische Ruiselede op het programma.

Kanshebbers

Het is daarom logisch dat vooral de paarden van Nederlandse eigenaren kans maken op de overwinning. Coktail Bar is met twee zeges dit seizoen het meest succesvol. Ook Southwind Raptor is op dreef. De ruin won in Warmond en boekte ereplaatsen in Venhuizen, Sassenheim en Hoofddorp.

In Egmond aan den Hoef zette Candy Blue Chip direct haar eerste start om in een overwinning. Dit deed ze op zo’n overtuigende manier dat de merrie bij deelname in Santpoort ongetwijfeld tot de favorieten behoort.

Het aantal Belgische deelnemers op de kortebaan is dit seizoen vooralsnog beperkt. Francis Neirinck kwam in Beverwijk met twee paarden in actie, maar strandde direct in de eerste omloop. Zijn Colorado Blue was eerder dit jaar de beste in De Haan. Cesar Charisma won de andere editie op het strand. De ruin zegevierde vorig jaar ook twee keer tijdens een alternatieve kortebaan op de Renbaan Duindigt. Bij deelname is hij op papier de grootste troef van de Belgen.Loting

De SNDR verricht de loting van de kortebaan Santpoort op dinsdag 2 augustus. De deelnemende paarden zijn vervolgens direct te bekijken op www.kortebaandraverijen.nl. Later volgt een uitgebreide voorbeschouwing met tips waarmee iedereen zijn voordeel kan doen bij het plaatsen van een weddenschap bij de totalisator.

A

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *