Inschrijving Kwalleballen geopend

,

Het mediagenieke Kwalleballen is inmiddels een sterk onderdeel van de laatste zaterdag. Samen met de Rugbyclub The Smugglers uit Velserbroek is het rugby-spel vertaald naar deze Santpoortse Kwallebal-variant met veel water en zwarte grond. Op een blubberig veld moet een gemengd team de kwal (natte jute zak) in de waterput van de tegenstander zien te krijgen. Hierbij mogen tegenstanders op bijna alle mogelijke manieren worden tegengehouden.

Zoals bij de laatste editie reeds aangekondigd, wordt er dit jaar alleen gespeeld met gemengde teams. Het spel is voor mannen én vrouwen. Een team moet minimaal uit 5 en maximaal uit 7 spelers bestaan. Deze gemengde teams bestaan uit minimaal 3 vrouwen en maximaal 4 mannen, waarvan steeds minimaal 2 vrouwen in het veld zijn. Jouw team kan dus ook uit alleen vrouwen bestaan. Wij gaan er bij de indeling van het wedstrijdschema zoveel als mogelijk rekening mee houden. Hoe mooi zou het zijn als we met een aantal vrouwenteams een aparte wedstrijd-poule kunnen maken! 

Een wedstrijd duurt 9 minuten en wordt door twee teams van 5 spelers gespeeld. Tijdens de wedstrijd mag er zoveel gewisseld worden als nodig is (max twee wisselspelers).

Om blessures zoveel mogelijk te voorkomen, wordt er met schoenen aan (zonder noppen) gespeeld. Alle spelregels en mogelijkheden omtrent inschrijven staan op de website van de Rugbyclub de Smugglers  http://www.thesmugglers.nl/kwalleballen-dorpsfeest-santpoort. Daar vind je ook een leuke video die de aard van het spel goed weergeeft. Meer informatie: Rugbyclub The Smugglers, 023 5382512 of Paul.molenaar@ziggo.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *