Inschrijven voor twaalfde 7 van Santpoort

450 startnummers hardloopcriterium 7 van Santpoort 

Santpoort-Noord – Op woensdag 2 augustus staat als onderdeel van het dorpsfeest Santpoort de twaalfde editie van de 7 van Santpoort op het programma. Een uniek hardloopcriterium van zeven kilometer over het bekende wielerparcours van 1000 meter rondom de Santpoortse kerk. Vanaf nu kan er via internet worden ingeschreven. Liefhebbers moeten weer opschieten want er is weer een limiet voor maximaal 450 deelnemers voor de twaalfde 7.

Voor de twaalfde keer staat het unieke hardloopfeest op het programma: Een parcours van 1 km wat meerdere keren wordt afgelegd. Om het voor de deelnemers leuk en veilig te houden stelt de organisatie een limiet aan het aantal deelnemers. Meer dan 450 mogen er niet meedoen aan het unieke loopcriterium. Niet alleen voor Santpoortse ingezetenen, die elke ronde hartstochtelijk worden aangemoedigd, ook de (regionale) topatleten zijn wel ‘’in’’ voor wat rondjes om de kerk. Vooraf aan de 7 van Santpoort vindt wederom de Jeugdloop over 1 kilometer (één ronde) plaats. De 7 van Santpoort is een recreatieloop, maar voor de eerst aankomende is er de legendarische 7 van Santpoort-bokaal. Een bokaal uit 1907 die is opgedoken uit de harddraverij-archieven. De eerste atleet die de bokaal zeven keer wint, mag hem houden. Tevens zijn er prijzen in zowel de Jeugdloop als de 7 van Santpoort voor de snelste Santpoorter en Santpoortse.

Afgelopen jaar won de regionale hardlooptopper Dion Kes in een tijd van 24.40 min. de felbegeerde bokaal. Bij de vrouwen kwam Miranda Rijsdijk uit Driehuis na 7 rondes als eerste over de finish. Snelste Santpoorters vorig jaar waren Nicolet Zwaan en Bjarne van Oord. Bij de jeugdloop wonnen Pam Sengers, tevens snelste Santpoortse en Kas Kamphuis. Tijn Voetelink was bij de jongens de snelste Santpoorter.

Net als alle eerdere edities gebeurt de tijdregistratie van alle deelnemers door middel van de Racetimer-chip in het startnummer en zal ook de extra premie voor de snelste eerste ronde weer klaarliggen. Vanzelfsprekend wordt het enthousiaste en vakkundige commentaar bij de ‘’7’’ weer verzorgd door Theo Koster en Jan van der Meulen, de opperspreekstalmeesters van het dorpsfeest.

Het hardlopen vindt plaats voorafgaand aan de wielerkoers. De jeugdloop start om 18.30, de 7 van Santpoort start op prime time om 19.00. Voor de supporters is er hoe dan ook veel te genieten; zij zien hun held/heldin maar liefst zeven keer voorbijkomen.

Inschrijven
Inschrijven kan via de volgende link: https://openentry.riytechnologies.com/nl/?id=PdA7KqANHkysQlP4h6CP2A
De digitale inschrijving is geopend tot maandag 31 juli 12:00 uur.
Op de dag zelfs kan er vanaf 17.00 uur nog worden ingeschreven zolang het limiet van 450 deelnemers nog niet is bereikt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *