Harddraverij Santpoort steunt NK Kortebaan Duindigt

Het bestuur van de Harddraverij Vereniging Santpoort & Omstreken heeft toegezegd het Nederlands Kampioenschap (NK) Kortebaan te ondersteunen dat op zaterdag 29 augustus op Duindigt wordt gehouden. Natuurlijk zijn alle kortebaan-liefhebbers uit Santpoort en omstreken van harte welkom om in Wassenaar langs te komen en zo toch nog een stukje kortebaanbeleving in 2020 te ervaren.

De Kortebaanbond, de overkoepelende organisatie van alle kortebaanverenigingen en -stichtingen, heeft het initiatief genomen om het NK te organiseren. Tien kortebaan-organisaties dragen naar draagkracht financieel hun steentje bij om toch nog iets te kunnen betekenen voor de professionele eigenaren, trainers, pikeurs en publiek. In 2019 werd het Nederlands Kampioenschap in Santpoort gehouden. De bakermat van de kortebaandraverijen in Nederland.

Door de coronamaatregelen zijn dit jaar vrijwel alle kortebaandraverijen afgelast, inclusief de populaire draverijen in de IJmond. Een hard gelag voor de liefhebbers van de paardenkoers en de feestelijkheden eromheen, maar vooral ook voor de professionele eigenaren, trainers en rijders. Die zijn door het wegvallen van 26 (!) kortebaandraverijen in het hele land ernstig in hun inkomsten getroffen. Harddraverij Vereniging Santpoort & Omstreken  is één van de kortebaanorganisaties die ervoor zorgen dat op zaterdag 29 augustus a.s., in een ‘coronaproof’ omgeving op Renbaan Duindigt in Wassenaar, tóch een met royaal prijzengeld gedoteerde échte kortebaandraverij kan worden verreden: het Nederlands Kampioenschap Kortebaan 2020. Mét publiek, dus wie dat wil kan erbij zijn.

Gezamenlijk initiatief

De Kortebaanbond heeft van haar leden toestemming gekregen een deel van hun jaarcontributie te besteden aan de organisatie en het prijzengeld. Naast Santpoort hebben ook Heemskerk, Purmerend, Nootdorp, Stompwijk, Enkhuizen, De Lier, Hoofddorp, Wognum en Venhuizen extra financiële steun toegezegd. Er is € 4.700 prijzengeld beschikbaar, waarvan € 2.250 voor de winnaar.

De draverij wordt verreden op de zandbaan van Duindigt, over de gebruikelijke afstand van 300m. De horeca ‘Aan de Baan’ is voor bezoekers geopend. Er wordt € 5 entree gevraagd. Weddenschappen kunnen worden afgesloten via de officiële totalisator op de baan en via internet: www.runnerz.nl. Een deel van de wedomzet komt ten goede aan de kortebaan.

De koers begint zaterdag 29 augustus om 13.00u.

Huidig Nederlands Kampioen Doc Holiday met pikeur Bo Sprengers (links) won in Santpoort in de finale van Lordspirit met Krista Timmer (r)
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *