Grote surprise in Santpoort: Zenito Hanover wint!

Zenito Hanover en Frans van der Blonk hebben donderdag in Santpoort voor een grote verrassing gezorgd. De combinatie won de kortebaan over de Hoofdstraat door in de finale favoriet Tamburini met Jan Thijs de Jong te verslaan. Jagger Broline en John de Leeuw eindigden als derde voor Duke Beuckenswyk met Lindsey Pegram.

Het was niet voor het eerst dat de veertienjarige ruin, en daarmee de oudste deelnemer van het veld, verraste in Santpoort. Twee jaar geleden werd hij als grote outsider tweede. Dit huzarenstukje overtrof hij donderdag tijdens de massaal bezochte koers op de Santpoortse klinkers.

Freewheelend
In de eerste omlopen kon hij freewheelend doorkomen, waarna hij voldoende kracht over had om in de beslissende fase de favorieten terug te wijzen. In de halve finale klopte hij na veel strijd Jagger Broline waarna in de eindstrijd ook Tamburini eraan moest geloven. In de eerste finalerit scheelde het op de finish slechts een neusje. In rit twee maakte Tamburini een galoppade waardoor Van der Blonk met zijn troef een vervroegde ereronde kon rijden. Een mooi succes voor Stal Assendelft, de enthousiaste eigenarengroep.

Tamburini had tijdens de koers beduidend meer werk verzet dan de uiteindelijke winnaar. Steeds kreeg hij zware ritten voor de kiezen en dat leek hem in de beslissende fase op te breken. Medefavoriet Duke Beuckenswyk wilde vanaf de tweede omloop niet meer rechtsom draaien in het startvak, een probleem dat hij tijdens vorige koersen ook al had. Hij verloor in de tweede omloop van Zenito Hanover, maar kreeg door bijloting een nieuwe kans. Dit bracht hem nog tot de halve finale, maar hierin was Tamburini te sterk. In de troostfinale was hij ook niet bij machte om de snelle Jagger Broline nog te achterhalen.

Vertraging
De kortebaan in Santpoort was donderdag pas rond half 8 afgelopen. De koers liep wat vertraging op en het publiek kreeg ruimschoots de ruimte om te wedden. In totaal werd er ongeveer 116.000 euro omgezet bij de totalisator. Een nieuw nationaal record op de kortebaan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *