Dorpsfeest Santpoort: doel bereikt!

Het bestuur van de Harddraverij Vereniging Santpoort & Omstreken kijkt met volle tevredenheid terug op de 264ste editie van Dorpsfeest Santpoort. Voorzitter Bas Kuntz: “Het belangrijkste doel van het Dorpsfeest Santpoort is de verbinding tussen de inwoners te versterken. Het thema “Blik voor elkaar” zagen wij niet alleen bij de verschillende evenementen terugkomen, maar ook in het dorp waar het voornamelijk gezellig was bij de evenementen en bij de horeca. Op de social media zagen wij ontzettend veel positieve en blije reacties over de sfeer en organisatie. En daar doe je het voor.”

Topdag was de Kortebaandraverij met veel spannende ritten, Kelsa Europoort (gereden door Manon Pools) als stralende winnares en een absoluut record van de totalisatoromzet van 157.387 euro! De hoogste omzet ooit gerealiseerd tijdens een kortebaandraverij. Een bewijs dat Santpoort zich terecht de bakermat van deze tak van paardensport mag noemen die binnen onze gemeenschap leeft als ooit tevoren.

Over het Veiligheidsrisicogebied van dit jaar zegt de voorzitter: “De samenwerking tussen de verschillende disciplines van de Gemeente, Politie, Boa’s, onze beveiligers, Harddraverij Vereniging Santpoort en Stichting Horeca Santpoort is optimaal geweest tijdens het Dorpsfeest Santpoort 2023. Open communicatiekanalen, snel schakelen en vertrouwen hebben Dorpsfeest Santpoort gemaakt tot een evenement waar bezoekers zich welkom en veilig voelde. Het feit dat we een veiligheidsrisicogebied waren, gaf veel dorpsbewoners een goed gevoel dat er proactief gehandeld werd door Politie en Boa’s om escalaties te voorkomen. Het Dorpsfeest was dan ook zeer succesvol en het weer was het enige wat soms wat onvoorspelbaar was.”

Het vochtige weer heeft beperkt invloed gehad op het programma. Het team van het Straatvoetbal heeft een huzarenstuk geleverd door samen met SRO en Stichting Sportloket Velsen het toernooi binnen een halve dag te verplaatsen naar de sporthal Het Polderhuis in Velserbroek. Verder moest de Damespuntenkoers en de heren Wielerronde helaas uit het programma worden geschrapt vanwege de slechte weersvoorspellingen. Verder zijn alle andere evenementen gewoon doorgegaan.

Het bestuur bedankt het publiek en deelnemers voor hun positieve en blije inbreng, die – op een aantal beperkte incidenten na – de juiste sfeer tijdens het Dorpsfeest Santpoort hebben bepaald. De 265ste editie van Dorpsfeest Santpoort wordt gehouden van zaterdag 27 juli tot en met zaterdag 3 augustus 2024.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *