Ringsteken op de fiets, pony, paard, brommer

02aug09:0020:15Ringsteken op de fiets, pony, paard, brommer

Evenementen details

09.00 – 20.15 uur / Hoofdstraat

Zoals gebruikelijk zijn er op dinsdag de hele dag ringsteekwedstrijden in de Hoofdstraat.

09.00 uur: Ringsteken op de fiets voor kinderen tot en met 9 jaar. Inschrijven vanaf 8.30 uur bij de jurywagen. Deelname is gratis dankzij financiële steun van Zomerpret van de Gemeente Velsen. Hoofdprijs een prachtige fiets aangeboden door Het Rijwielhuys Santpoort.

11.00 uur: Ringsteken op de fiets voor kinderen van 10 tot en met 14 jaar; deelname is ook hier gratis, dankzij Zomerpret-steun van de Gemeente Velsen.  Inschrijven omstreeks 10.30 uur bij de jurywagen. Ook hier een prachtige fiets als hoofdprijs, aangeboden door Het Rijwielhuys Santpoort.

14.00 uur: Ringsteken op pony of paard.

De pony’s gaan eerst van start. Let op! De organisatie merkt dat de deelnemers elk jaar jonger worden. Vanwege de veiligheid is besloten een ondergrens te hanteren van 6 jaar. Zij mogen door moeders, vaders, zusjes, broertjes en vrienden worden begeleid.

Daarna is het tijd voor de paarden. Deelnemers die hun paard niet onder controle hebben, worden uit de strijd gehaald. Het dragen van een veiligheidscap en schoenen/ laarzen met hak is verplicht. Ook voor ruiters die zonder zadel rijden. We verwachten vrolijk verklede en enthousiaste ruiters en paarden in de ring!

Let op! Deelname voor ringsteken met pony en paard is alleen mogelijk via voorinschrijving op www.dorpsfeest-santpoort.nl. Maximaal één deelnemer per pony of paard. Hengsten uitgesloten. Inschrijven kost € 2,00 en sluit maandag 1 augustus om 20.00 uur. Startnummer ophalen/betalen kan bij de jurywagen vanaf 13.30 uur. Tijdens het Concours Hippique op zaterdag kan ook op de kraam van de Harddraverij Vereniging worden ingeschreven.

18.30 uur: Ringsteken op de brommer.

Ringsteken op de brommer doe je met z’n tweeën, waarbij de duopassagier met het zwaard naar de ring steekt. De bestuurder moet een geldig bromfietsrijbewijs hebben en het nummer daarvan bij de inschrijving opgeven. Deelnemen kan alleen met goedgekeurde bromfietsen en snorbrommers die zijn voorzien van een geldig kentekenbewijs (en zeker géén motoren). De stekende duopassagier moet zitten (en mag niet staand steken). Verder moet het zwaard bij het handvat worden vastgepakt. Vanwege de veiligheid en onderscheid in moeilijkheidsgraad te voorkomen, rijdt iedereen(!) met een helm op. Dus ook de deelnemers die op een snorbrommer meedoen!

Oproep aan de deelnemers: Zet tijdens het wachten zoveel mogelijk je brommer uit ivm geluid, milieu en gezondheid deelnemers.

Natuurlijk rekent de organisatie op een groot aantal verkleedpartijen en ludieke aanmeldingen. Let op! Vanwege de drukte en de beschikbare tijd voor het evenement gaan we al vanaf 18.00 uur starten met de inschrijving, zodat we ook op tijd kunnen beginnen. Inschrijving aan de jurywagen sluit stipt om 18.30 uur. Kosten per duo € 2,00.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Rijwielhuys Santpoort.

Meer

Tijd

(Dinsdag) 09:00 - 20:15

Locatie

Hoofdstraat